Munkában

2023.02.03. 11:13

Jövő héten háromnapos kormányülés lesz Sopronban

A miniszterelnök háromnapos stratégiai kormányülést hívott össze Sopronba a jövő hétre – értesült az Origo.hu.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (elöl, j2) kormányülésen beszél a Karmelita kolostorban 2022. október 19-én

Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A hírportál pénteken Havasi Bertalanra, a kormányfő sajtófőnökére hivatkozva azt írta: 

a jövő hét elejére tervezett tanácskozás kapcsán sajtónyilvános programot nem terveznek, ám utána csütörtökön kormányinfón számol be az eredményekről Budapesten Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.  

Az Origo cikke szerint a kormányülésen szóba kerül az ukrajnai háború, annak nemzetközi összefüggései és Magyarország szilárd elkötelezettsége a béke és a mielőbbi tűzszünet mellett. Emellett kiemelt figyelmet kap a háború és a brüsszeli szankciók hatása a gazdaságra, illetve a napirendi pontok között szerepel Magyarország energiastratégiája, különös tekintettel az infláció elleni küzdelemre. A stratégiai megbeszélésen megvitatják a vidékfejlesztési stratégiát és a magyar tudomány perspektíváit is – tették hozzá.   

Havasi Bertalan a hírportállal azt is közölte: Orbán Viktor részt vesz a jövő csütörtök-pénteki brüsszeli EU-csúcson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában