Provokáció

2023.02.03. 15:40

Félelemben élnek a kárpátaljai magyarok (videó)

Nemcsak a háború, de az emiatt eldurvult kényszerbesorozás is megkeseríti a kárpátaljaiak mindennapjait. Az ott élők a saját szomszédjaiktól is rettegnek, felerősödött a magyarellenesség.

Jelenet a Tények kárpátaljai riportjából

Forrás: TV2

Nem elég, hogy szembe kell nézniük a háború borzalmaival, hogy családapákat hurcolnak el a frontra ha akarják, ha nem, most még amiatt is rettegniük kell a kárpátaljai magyaroknak, hogy egyáltalán magyarok. 

A TV2 kárpátaljai riportjában Viktor Mikita, Kárpátalja kormányzója is megszólal, és őszintén válaszol a Tények kérdéseire. 

Andrij Baloga, illetve nagy befolyással bíró édesapja, a parlamenti képviselő Victor Baloga jól ismert magyarellenes kirohanásairól, ők döntöttek már arról is, hogy elbontják a munkácsi turulszobrot. Legutóbbi akciójukban a munkácsi kistérséghez tartozó, zömében magyarok lakta településen, Fornoson és Dercenben a rendőrség közreműködésével eltávolíttatták a magyar intézményekről a zászlókat, majd egy magyar középiskola igazgatójának mondtak fel, pedig több mint tíz éve állt az intézmény élén. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában