No comment

2023.01.30. 14:42

Tiltott téma lett a vesztegetési botrány az Eötvös Gimnáziumban: törlik a kommenteket

A budapesti elitgimnázium diákjait korlátozzák abban, hogy beszéljenek a korrupciós témáról.

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Teknős Miklós

Folyamatosan törlik az Eötvös József Gimnázium Facebook-oldalán és az iskola volt diákjainak Facebook-csoportjában azokat a hozzászólásokat és bejegyzéseket, amelyek akár csak megemlítik a vesztegetési botrányt vagy kérdéseket tesznek fel azzal kapcsolatban, hogy kenőpénzért vettek fel diákokat a budapesti elit iskolába – számolt be róla a meg a Metropol.

A portál azt írja, teljesen kikapcsolták a hozzászólási lehetőséget, miután folyamatosan érkeztek a kritikus vagy kényes kérdéseket feszegető kommentek - többen kijelentették, hogy már évek óta nyílt titok volt az iskolában, hogy pénzért is be lehet jutni, mások közölték, ma már szégyellik, hogy egyáltalán ide jártak.

Forrás: metropol.hu

A lap szerint az öregdiákok Facebook-csoportjában az egész korrupciós témát betiltották. Azt írták: 

Új csoport szabály lépett életbe. A Metropol-Eötvös ügy a csoportban nem kívánatos tartalomként tiltásra került, az ilyen posztok és kommentek törlésre kerülnek

 – közölte az admin.

Mint a Metropol írja, hasonló a helyzet az Eötvös József Gimnázium hivatalos Facebook-oldalán is, ahol pénteken este egy nyilatkozatot tettek közzé, amiben tulajdonképpen elismerik, hogy felvételi nélkül vettek fel diákokat, bár az anyagi ellenszolgáltatás vádját tagadják. A közlemény megjelenése után rövid ideig hozzá lehetett szólni a bejegyzéshez, ám ezt a lehetőséget rövid időn belül szintén kikapcsolták, majd az egyet nem értő kommenteket törölték, mindössze kettő, az iskolát és az igazgatót támogató hozzászólást hagytak meg, nyilvánvalóan a szólásszabadság jegyében.

Forrás: metropol.hu

Egy ügyvéd, az iskola volt diákja is kifogásolta a cenzúrát, és a vesztegetési botránnyal foglalkozó médiumok és kommentelők kritizálását is elítélte:

Forrás: metropol.hu

Mint ismert, múlt héten robbant ki az Eötvös József Gimnázium botránya, miután a Metropolhoz eljutott hangfelvételből kiderült: a budapesti elit gimnázium igazgatója, Moss László és a gimnáziumhoz tartozó alapítvány vezetője, Kálmán Gábor fenntartanak iskolai helyeket arra, hogy az írásbelit elbukó jómódú szülők gyerekei is felvételt nyerjenek, minimum félmilliós kenőpénz befizetésével. A hangfelvételen Kálmán Gábor arról is beszél, hogy a korrupt rendszert már 26 éve üzemeltetik, és többek között olyan gazdag szülők gyermekei nyertek már felvételt kenőpénzért, mint a Spar vezérigazgatójának a lánya, vagy Demján Sándor unokája. 

Az ügyben a Budapesti Rendőr-Főkapitányság vesztegetés bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást, melynek keretében vizsgálják a Metropolhoz eljuttatott hangfelvétel tartalmát is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában