EP-választások

2023.01.09. 06:27

Közvélemény-kutatás: stabilan őrzi vezető helyét a Fidesz–KDNP

Ha most tartanák az EP-választásokat, 56 százalékos győzelemmel nyerne a kormánypárt – ez derül ki a Nézőpont Intézet legújabb felméréséből, melyről a Magyar Nemzet számolt be.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke győzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án

Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Fischer Zoltán

A Nézőpont Intézet kutatásából kiderül, hogy a megkérdezettek több mint fele jelezte, hogy részt venne egy feltételezett EP-választáson – írja a Magyar Nemzet. Az intézet felhívja a figyelmet arra, hogy csaknem ötszáz nappal a 2024-es európai parlamenti és önkormányzati választás előtt kulcskérdés, hogyan szerepelnének a magyar pártok a megméretésen.

Azok közül, akik jelezték, részt vennének egy feltételezett EP-választáson, 

56 százaléknyian a Fidesz–KDNP közös listájára szavaznának, amely a kormánypártok 2009-es csúcseredményének felelne meg. Második helyen, 14 százalékkal a DK végezne, amely enyhén marad el a 2019-es eredményétől. A Momentum 6 százalékot érne el, amely a 2019-esnél négy százalékponttal kevesebb. A Mi Hazánk 6 százalékot kapna, akárcsak a Jobbik négy éve. 

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában