Ez a helyzet

2023.01.19. 07:44

Gyurcsánynak nincs szüksége a Jobbikra

Ugyan a pártnál arról beszélnek, hogy a DK és Gyurcsány Ferenc nélkül inkább lehet választást nyerni, mint velük, a XXI. Század Intézet elemzője szerint mindez csupán egy vágyvezérelt gondolat a Jobbik részéről.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A Jobbik azon állítására, amely szerint a DK és Gyurcsány Ferenc nélkül inkább lehet választást nyerni, mint velük, a XXI. Század Intézet elemzője úgy reagált: a Jobbik fordítva ül a lovon. 

– Nem arról van szó, hogy a Jobbik elutasítja-e Gyurcsány Ferencet, hanem arról, hogy Gyurcsánynak nincs szüksége a Jobbikra. Éppen ezért a Jobbik részéről ez teljesen rossz értelmezése a helyzetnek.

Egy vágyvezérelt gondolatról van szó, ugyanis már régóta meg akarnak szabadulni Gyurcsánytól és az ő politikai tehertételétől. Most ezt az egyébként nem kirívó esetet felnagyítják és olyan következtetést próbálnak levonni, amivel ismételten Gyurcsány kiközösítését kezdenék el – vélekedett Nagy Ervin.

Kiemelte: mindez távol áll a valóságtól, hiszen ha az országos politikát nézzük, akkor a DK a legerősebb párt mind a közvélemény-kutatók szerint, mind a szervezetek számát tekintve, ezért 2024-ben kihagyhatatlanok azokból az összefogásokból, amelyekre szükség lesz. – Ha ugyanis nem fognak össze, akkor esélyük sem lesz a legtöbb településen. Viszont ha összefognak, akkor meg azért nem lesz esélyük – hangsúlyozta az elemző.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában