Külföldi befolyás

2023.01.10. 14:09

A NAV vizsgálhatja ki Márki-Zay Péter legújabb elszólását

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal indíthat nyomozást a jászberényi időközi választás baloldali kampánytámogatásával összefüggésben, miután Márki-Zay Péter a jászberényi időközi önkormányzati választás kapcsán szólta el magát az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Mirkó István

Már a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) asztalán van az a feljelentés, amit a jászberényi választás baloldali kampánytámogatása ügyében tett egy magánszemély – derült ki a Magyar Nemzet birtokába került hatósági határozatból. 

A baloldal volt miniszterelnök-jelöltje az ATV Egyenes beszéd című műsorában szólta el magát néhány nappal ezelőtt. Márki-Zay Péter a jászberényi időközi önkormányzati választás kapcsán Budai Lóránt polgármester és a helyi „lokálpatrióta” egyesület támogatására szólította fel híveit, mondván, hogy ezt a modellt ajánlja a 2024-es megméretésre minden településen, mert az embereknek szerinte elegük van a pártokból.

A műsorvezető kérdésére, hogy „Most ön adománygyűjtésre szólított fel?”, illetve hogy miért nem az amerikai kampánypénzekből támogatják a jászberényi választási készülődést, a hódmezővásárhelyi polgármester azt felelte:  

„És támogatjuk!”

Arra a kérdésre, hogy mennyivel segítik a jászberényi egyesület kampányát, Márki-Zay Péter szó szerint azt mondta:

„Mi szeretnénk, a gyűjtéssel együtt, mi ki fogjuk egészíteni a gyűjtést, de én egymillió forintot szeretnék összegyűjteni a jászberényieknek. Nyilván ennek egy kisebb része valószínűleg adományból a gyűjtés során összejön, a maradékot pedig ki fogjuk egészíteni egymillió forintra. Én azt gondolom, hogy nagyon sok más szervezet is támogatta a jászberényi kampányt, nagyon jól teszik. Remélem, hogy a pártok is támogatják, a pártok is gyűjtenek nekik.”

Ezzel tehát Márki-Zay Péter lényegében elismerte, hogy azokból a dollárokból, amelyeket még a tavalyi országgyűlési választások előtt kaptak, most is támogatnak egy választási kampányt, ezúttal Jászberényben.

A közérdekű bejelentéseiről elhíresült Tényi István ezután tett feljelentést a Nemzeti Nyomozó Irodánál (NNI).

A Magyar Nemzet birtokában lévő rendőrségi határozatból ugyanakkor az derült ki, hogy a feljelentést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóságára tették át, így a NAV dönt arról, hogy indul-e nyomozás.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában