Megbecsülés

2023.01.09. 12:50

A kormány idén is biztosítja a kulturális dolgozók emelt bérét

Magyarország kormánya 2023-ban az új költségvetésben is biztosítja a közfeladatot ellátó kulturális dolgozók korábban megemelt bérkiegészítését – jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM).

Érdeklődő A festő-poéta - Tichy Gyula, a magyar szimbolizmus mestere című kiállításon a Magyar Nemzeti Galériában a megnyitó napján, 2022. november 25-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A 2022-ben megvalósult 20 százalékos bérkiegészítés 2023-tól beépülő bérfejlesztéssé válik és állandósul – írta a KIM. A véglegesített bérfejlesztéssel kapcsolatos egyeztetések a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Pénzügyminisztérium között lezárultak – fejtette ki a tárca hozzátéve: ezáltal a kulturális intézmények vezetői az évenkénti igénybejelentési kötelezettség alól is mentesülnek.

Azok a kulturális közfeladatot ellátó foglalkoztatottak, akik 2022-ben megkapták a bérkiegészítést, 2023-ban is számíthatnak megemelt összegű bérre – emelték ki.

A KIM emlékeztetett: a 20 százalékos bérkiegészítés jelenleg mintegy háromezer intézmény 28 000 munkatársát érinti, ami egy újabb fontos állomás a kulturális szférában dolgozók megbecsülése és elismerése jegyében.

A kormány célja, hogy a kulturális terület dolgozóit megbecsülje, és munkájuk elismerése mellett segítse a területen dolgozók pályán tartását, illetve elősegítse, hogy a kulturális szféra a fiatalok számára is vonzó pályát jelentsen – zárta közleményét a tárca.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában