Nyomozás

2022.12.30. 11:14

Panamáig érhet az őrizetben lévő Eva Kaili korrupciós botránya

Húszmillió euró érkezhetett Katarból a volt szocialista EP-alelnök és családja számlájára egy dokumentum szerint.

2022. október 10-én a marokkói fővárosban, Rabatban készített kép Eva Kaili görög szocialista képviselőről, az Európai Parlament alelnökéről, akit korrupció gyanújával vizsgálati fogságba helyezték Belgiumban 2022. december 11-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Dzsalal Morsidi

A görög pénzmosás elleni hatóság elnöke, Haralambosz Vurliotisz sürgős kérelmet intézett a panamai hatóságokhoz, egy mintegy húszmillió eurós összeg átutalása kapcsán, amelyet Katarból egy olyan számlára küldhettek, amely – az ügynökség szerint – Eva Kaili vagy családja birtokában áll – írja a Politico cikkére hivatkozva a Magyar Nemzet.

A brüsszeli hírportál emlékeztet arra, hogy a közép-amerikai ország adóparadicsom hírében áll, ahol a pénzügyi átláthatóság súlyos hiánya fedezhető fel.

A szocialista európai parlamenti képviselőt, Evai Kailit, valamint három társát december 9-én tartóztatták le a belga hatóságok egy korrupciós ügyben indított nyomozás részeként.

Vurliotisz azután fordult a panamai hatóságokhoz, hogy a közösségi médiában olyan banki dokumentumokat bemutató bejegyzések kezdtek el terjedni, amelyek szerint Kaili és családja Katarból származó utalásokat fogadott el.

Kaili ügyvédje, a védence ártatlanságát hangsúlyozó Mihalisz Dimitrakopulosz elmondta, a dokumentumok hamisak, és azt várja, hogy a görög hatóságoknak ezt panamai kollégáik is megerősítsék.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában