Számtan

2022.12.01. 14:19

Bohár: nem stimmel a matek a baloldal külföldi mikroadományai kapcsán (videó)

Amennyiben a kampány alatt minden nap 7,3 millió forint adomány érkezett volna, akkor sem passzolnának a számok – mutatott rá Bohár Dániel a Megafon videójában - írja a Magyar Nemzet.

Budapest, 2021. október 8. Karácsony Gergely fõpolgármester (j) és Márki-Zay Péter, Hódmezõvásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke sajtótájékoztatót tart az Országház elõtt 2021. október 8-án. Karácsony Gergely visszalép az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért folytatott versenybõl. Az MSZP, a Párbeszéd és az LMP által indított politikus közölte: arra kéri támogatóit, hogy az elõválasztás második fordulójában Márki-Zay Péterre szavazzanak. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Ha a kampány alatt minden nap 7,3 millió forint adomány érkezett volna, akkor sem stimmelnének a számok – mutatott rá Bohár Dániel a Megafon videójában, amelyből kiderül, nem stimmel a matek a baloldal külföldi mikroadományai kapcsán.

Mint Bohár a videóban elmondja, ha összesen 3,1 milliárd forintnyi adomány érkezett, akkor is legalább 412 nap kellett volna a pénzt összegyűjtéséhez, ha a legsikeresebb nap összegével, 7,3 millióval számolunk. Azonban az adománygyűjtő szervezet, az Action for Democracy tavaly február 24-én jött létre és július 14-én utalta a 3,1 milliárdos összeg utolsó részletét, a két dátum között pedig csak 141 nap telt el.

Az eredeti cikk ITT olvasható el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában