Több, mint gyanú

2022.12.08. 18:44

A Tanítanék Mozgalom szorosan kötődhet a baloldali pártokhoz (videó)

Tordai Bence egy telefonbeszélgetésben arról adott tanácsokat, hogyan kezeljék a sajtót a hétfői botrány után - adta hírül a Magyar Nemzet.

Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Baloldali pártok állhatnak a pedagógustüntetéseket szervező Tanítanék Mozgalom mögött - derült ki HírTV birtokába került hangfelvételből - adta hírül a Magyar Nemzet. 

 Tordai Bence egy telefonbeszélgetésben arról adott tanácsokat, hogyan kezeljék a sajtót a hétfői botrány után. Azt is hozzátette: 

"Nektek se jó, ha összepártozzátok magatokat, ezt akartátok elkerülni".

A telefonbeszélgetés hangfelvételén ez hallható:

Tordai Bence: Attól még hogy kérdéseket tesznek fel nem muszáj válaszolni, én ezt tanultam meg az elmúlt években. 

Kérdező: Csak annyian hívogatnak minket a hétfői akcióval kapcsolatban, és azt mondták, hogy kezeljük de tanácstalanok vagyunk, hogy hogyan. 

T.B.: Szerintem nem kell, merthogy ti nem akarjátok összekötni magatokat egyik párttal sem ez egyik technikai megoldás volt, úgyhogy nem érdemes reagálni rá. Én egy nagyon szűkszavú és lerázó nyilatkozatot tennék rá, ha bárki kérdezi, ez nektek se jó, ha összepártozzátok magatokat, ezt akartátok elkerülni, tök jófejség volt, hogy nem akartatok semmit mondani... 

Kérdező: De akkor pontosan mit mondjunk? 

T.B.: Azt, hogy a Tanítanék mozgalom egy pártoktól független szakmai kezdeményezés, és egy teljesen lényegtelen technikai kérdés, hogy ki adta le a karzat belépőt. 

A baloldali kapcsolatot azt is bizonyítja, hogy az LMP országgyűlési képviselője, Csárdi Antal kedden közösségi oldalán ismerte el: az aktivistákat ő engedte be a Parlamentbe.

Más bizonyíték is van arra, hogy a Tanítanék Mozgalom szorosan kötődik a baloldali pártokhoz. A HírTV megvizsgálta a Tanítanék Mozgalom honlapját, amelyről kiderült, hogy üzemeltetője a Human Platform nevű szervezet.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában