Új szabályok

2022.12.14. 06:35

A megváltozott frakciófinanszírozásra panaszkodik a dollárbaloldal

A balliberális pártok szerint az elvonások megnehezítik a munkájukat.

Baloldali képviselők az Országgyűlésben

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A megváltozott frakciófinanszírozási szabályok kapcsán a balliberális pártok sérelmezik, hogy jövőre kevesebb pénzből gazdálkodhatnak a parlamenti frakcióik. Korábban viszont huszadrangú témának nevezték a frakciófinanszírozást – írja a Magyar Nemzet.

Mint az ismert, még a nyáron Kocsis Máté, valamint Simicskó István, a Fidesz, illetve a KDNP frakcióvezetőjének a javaslatára a parlament elfogadta, hogy 2023-tól csökkentsék az országgyűlési képviselőcsoportoknak járó juttatásokat, a döntéssel megtakarított összegeket pedig a rezsivédelmi alapba irányítják át.

A Fidesz frakcióvezetője a parlamenti döntést megelőzően egy háttérbeszélgetésen kiemelte: egy kormánypárti képviselő az előző ciklusban 2,2 millió forintjába került az államnak, míg egy baloldali honatya 3,1 millióba, az új ciklusban viszont ez az összeg egy kormánypárti politikus esetén 2,6 mil­lióra, míg egy baloldali képviselőnél 4,6 millióra növekedne. Tehát az új ciklusban hatmilliárd forinttal többe kerülnének az eddigi szabályok mellett a baloldali frakciók az államnak, ám az új szabályok értelmében a baloldali frakciók hárommilliárd forinttal kevesebb összegből gazdálkodhatnak majd a következő években – hangsúlyozta Kocsis Máté.

A baloldal mostani panaszáradata azért álszent, mert időközben kiderült, hogy Amerikából támogatták a választási kampányban, sőt még a választások után is gurultak dollárok az Egyesült Államokból. Ismert: Márki-Zay Péter a Magyar Hang augusztusi, Gulyáságyú című műsorában beszélt arról, hogy százmilliókat – sőt mint utóbb kiderült: hárommilliárd forintot – kapott a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) az Egyesült Államokból.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában