Romló közbiztonság

2022.11.09. 10:00

Rettegésben tartják a migránsok az európaiakat (videó)

Rendszeresen megtámadják és megfélemlítik az illegális bevándorlók a polgárokat, van olyan kisváros, ahol az emberek már nem mernek kimenni az utcára.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Az írországi Killarney városának tanácsosai arra hívták fel a figyelmet, hogy az emberek félelemben élnek a kisvárosban megjelent több ezer migráns miatt. A város lakosságának mostanra több mint ötöde migráns, köszönhetően a kormány politikájának, amely megnyitotta a határokat a bevándorlók előtt – írja cikkében a V4NA.

Helen McEntee ír igazságügyi miniszter az év elején szinte teljes amnesztiát vezetett be a már a szigeten élő illegális migránsok számára, illetve egy olyan programot indítottak, amivel a dokumentumok nélküli migránsok állandó tartózkodási engedélyt kaphatnak. Az illegális bevándorlók esetében a programban való részvétel egyetlen feltétele, hogy az adott személy már legalább két éve Írországban éljen.

Az amnesztiát sok olyan migráns számára tették elérhetővé, akik büntetett előéletűek voltak, ráadásul nemcsak engedélyt kaptak az országban való tartózkodásra, hanem az ír állampolgárság megszerzését is kilátásba helyezték.

Ez a fajta megközelítés azóta azt eredményezte, hogy rengeteg migráns kért menedékjogot Írországban, és az államnak ma már nehézséget okoz a valódi, Ukrajnából származó menekültek elhelyezése, mivel rengetegen érkeznek különböző, olyan biztonságosnak ítélt országból, mint Albánia vagy Nigéria.

Sajtóértesülések szerint több mint 3200 menedékkérő tartózkodik a városban, amelynek mindössze 10 360 lakosa volt a bevándorlók megérkezése előtt. A városban élők a lapnak elmondták, hogy aggódnak a saját biztonságuk miatt.

„Biztosan tudom, hogy vannak olyan emberek, akik valóban félnek az utcán sétálni vagy az út mentén végigmenni. Nem drámázom, az igazat mondom” – mondta Marie Moloney helyi tanácsos egy önkormányzati ülésen.

Egy másik tanácsos, Donal Grady pedig azt nyilatkozta, „a migránsok minden baj okozói. Nem tisztelik a városunkat. Vannak emberek, akik félnek végigmenni a Park Roadon.”

Eközben a hét elején az internetre felkerült felvételeken az látható, amint migráns hátterű férfiak bántalmaznak egy nőt a város utcáján.

Azonban nem csak Írországban erőszakoskodnak a migránsok a helyiekkel. Nemrég ugyanis Matteo Salvini miniszterelnök-helyettes egy, a Twitteren közzétett videóval hívta fel a figyelmet a Milánóban tomboló migránsokra, és határozottabb fellépést sürgetett.

A videó középpontjában egy férfi áll, aki előbb egy követ, majd egy üveget vesz fel, hogy aztán hozzávághassa őket valakihez. A felvételt egy nő készítette, aki hiába próbálja a videó főszereplőjét megállítani, és spanyolul figyelmezteti, hogy már értesítette a rendőrséget. Válaszul a külföldi megütötte a nőt.

Milánó mellett Rómában sincsenek biztonságban a lakosok, nemrég egy migránsokból álló banda kirabolt és csaknem megölt két férfit az egyik metróállomás közelében. A jelentések szerint az egyik férfit fejbe verték egy üveggel és a pénzét követelték. Erre reagálva a másik férfi megpróbálta lefegyverezni a támadókat, akik válaszul nyakon szúrták őt egy üvegszilánkkal.

A három bűnöző közül csak egyet sikerült letartóztatni, egy 27 éves migránst, akiről kiderült, hogy többszörösen büntetett előéletű.

Olaszországban a migránsok azonban nem csak lopással jutnak pénzhez, egyes csoportok az állami támogatásokkal csalnak, hogy minél több pénzt vegyenek ki az államkasszából. Konkrétan a jövedelemszerzéssel kapcsolatos szabálytalanságokat az ellenőrzött esetek 73 százalékában külföldiek követik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában