"Rendszer/váltás?"

2022.11.03. 09:39

Indul az Axióma politikai sorozata (videó)

Elindult az Axióma új politikai sorozata a YouTube-on. Az első rész nem is lehetne aktuálisabb. A csatorna a magyar mozik sikerlistáján élre törő Blokád című film eseményeit mutatja be. Mindezt viszont nem a filmvásznon, hanem a való életben. Eddig nem ismert dokumentumokkal és exkluzív megszólalókkal elevenítik fel a blokád világát. Azt a 32 évvel ezelőtti „taxislázadást”, amely négy napra megbénította az országot.

Erzsébet híd budai hídfője a Gellérthegyről nézve. A felvétel a taxisblokád idején, 1990. október 26-án készült

Forrás: Fortepan

Fotó: Adományozó: Záray Péter

Vajon, hogy lett a taxisok sztrájkjából politikai válsághelyzet? Mi a teljes igazság? Az Axióma sorozatának első részében a többi között ezekre a kérdésekre keresik a választ. A csatorna nem kevésre vállalkozott, minthogy fényt derít a rendszerváltás titkaira és lerombolja a hamis mítoszokat. Ahogy ígérik, „tiszta képet adunk a múltról – illúziók és Kádár-nosztalgia nélkül”. 

Az első évadban négy részre számíthatnak a nézők. Epizódról-epizódra Borvendég Zsuzsanna és Mező Gábor szerkesztő-páros járja körbe a rendszerváltás legfontosabb jelenségeit, és teszik fel a kérdést: Valóban leváltottuk a bukott rezsimet? 

Az első epizód már megtekinthető az Axióma YouTube csatornáján.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában