Döbbenetes

2022.11.15. 09:16

Így dolgozik Gyurcsányné Magyarország ellen (videó)

Gyurcsányék az elmúlt időszakban számos alkalommal bizonyították: a céljuk az, hogy Magyarország ne kapja meg a neki járó uniós forrásokat. Miután a pénzek utalása minden eddiginél közelebb került, Gyurcsányné hisztérikusan kampányolni kezdett - ismerteti az Origo. Gyurcsányné nemrég az európai szocialisták berlini pártkongresszusát kihasználva Olaf Scholz német kancellárt győzködte egy protokolláris találkozón, és az európai uniós források felfüggesztéséért könyörgött. Néhány nappal később pedig 25 uniós ország nagykövetét győzködte emiatt.

Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára 2019. május 26-án a budapesti Radisson Hotelben

Forrás: AFP

Fotó: Isza Ferenc

Gyurcsányné továbbra sem nyugszik, és minden erejével azért küzd, hogy Magyarország ne kapja meg a neki járó uniós forrásokat. Férjével, Gyurcsány Ferenccel abban reménykednek, hogy ha nem kap Magyarország EU-s pénzeket, akkor a gazdaság összeomlik, és ők újra hatalomra kerülnek - számol be róla az Origo.

Komoly aknamunkát folytatnak saját hazájuk ellen

A portál július végén azt írta Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő egyik megszólalása alapján, hogy Gyurcsány Ferenc felesége levelet küldött az Európai Parlamentnek, és ebben a rágalmakkal teli feljelentő levélben nem kevesebbről van szó, mint hogy

Gyurcsányék azt követelik, hogy mi, magyarok továbbra se kapjuk meg a nekünk járó uniós fejlesztési pénzeket. A Gyurcsány-házaspár tehát július óta arra készül, hogy megakadályozza az Európai Bizottság és Magyarország megállapodását a pénzek folyósításáról, ehhez eszközként az Európai Parlamentet használják fel.

Ezzel egy időben Gyurcsány Ferenc elkezdett posztolni arról, hogy valamire „készülnek". Később kiderült, hogy

ismét hatalomra akarnak törni.

Gyurcsányné minden mellett kampányol, ami Magyarországnak nem jó, de Brüsszel akarja

A migráció és a gender-ügyek témájában Gyurcsányné évek óta támadja Magyarországot Brüsszelben, újabban pedig a teljesen elhibázott, Brüsszel által Oroszországra kivetett gazdasági szankciók ellenzése miatt támadja hazánkat.

Gyurcsányné a régi és az új témákat köti össze annak érdekében, hogy megakadályozza az uniós pénzek kifizetését.

Érdemes felidézni, hogy még EP-képviselővé választása előtt Gyurcsányné azt mondta,

"barátokat és szövetségeseket gyűjtve meg kell teremteni annak a lehetőségét, hogy a pénzek jelentős része a kormányt kikerülve, független uniós testületek döntése alapján, közvetlenül menjen önkormányzathoz, civil szervezetekhez, vagy például a Magyar Tudományos Akadémiához".

Emellett Gyurcsányné 2019-ben mondta azt, hogy

"az Európai Uniótól kapott támogatásokat a jövőben ne a magyar kormányzat, hanem független európai intézmény ossza ki és felügyelje".

2020 májusában, a koronavírus-válság kellős közepén pedig arról értekezett, hogy "végre el kell fogadni azokat a szabályokat, melyek az antidemokratikus kormányokat kizárják az uniós források felhasználásából".

2021 februárjában azt közölte a bukott miniszterelnök felesége, hogy

"mai felszólalásomban azt kértem az Európai Bizottságtól, hogy az ilyen kormányok helyett a pénzt inkább adják közvetlenül az önkormányzatnak és civil szervezetnek".

Tavaly júliusában Gyurcsány Ferenc felesége teljesen nyíltan kijelentette:

"amíg Orbán Viktor és kormánya ezt a politikát folytatja, azaz, amíg Orbán Viktornak hívják Magyarország miniszterelnökét, egy fillér európai uniós támogatás nem fog érkezni az Orbán-kormány által szétosztható keretekből".

Gyurcsányné ezt követően sem állt le, és 2021 decemberében azt mondta,

"végre olyan következménye lesz a magyar kormány demokratikus értékeinket romboló politikájának, ami igazán fájni fog Orbánnak: ha nincs jogállam, nem lesznek uniós források sem. Macron elnökkel folytatott megbeszélésünk után bátran kijelenthetjük, hogy a francia soros elnökség alatt bevezetik a jogállamisági mechanizmust".

Ez utóbbi egyébként megtörtént, most a jogállamisági mechanizmus konkrétan nem definiálható ürügyén akarnak forrásokat elvonni tőlünk - hívja fel a figyelmet az Origo.

Találkozott a német kancellárral

"Ha valakinek még mindig nem lenne teljesen világos, hogyan okoz a baloldal hidegvérrel ezermilliárdos károkat az országnak, az csak pillantson rá Dobrev Klára tegnapi berlini túrájára"

- kommentálta Gyurcsányné októberi berlini látogatását Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté szerint ugyanis 

"Gyurcsány Ferenc árnyéka, (egyben a felesége) Olaf Scholz német kancellárnál járt, és véletlenül pont a Magyarországnak járó európai uniós források felfüggesztésről ejtettek szót. A hivatkozás Gyurcsányné részéről természetesen a szokásos korrupció volt. Igen, ezt pont ő mondja, akinek az egész családja generációk óta fosztogatja az állami vagyont".

Figyelemreméltó bája volt az is a találkozónak, hogy épp Olaf Scholz kancellár és kormánya hozta össze a német történelem legnagyobb adócsalási botrányát, szóval ha Dobrev korrupciós továbbképzésre ment, akkor jó helyen járt. 

Huszonöt európai ország nagykövetségének vezetőjét győzködte

Gyurcsányné egyik akciója az volt, hogy online sajtótájékoztatón arról beszélt: huszonöt európai ország nagykövetségének vezetőjével egyeztetett a jogállamisági eljárásról, az uniós pénzekről, az árnyékkormány szövetségi politikájáról és a NATO bővítéséről. 

A Fidesz közleményben reagált a hírre, amire azt írták:

Gyurcsányné gyakorlatilag bevallotta, hogy már nemcsak a színfalak mögött áskálódik Magyarország ellen, hanem nyíltan roadshow-zik azért, hogy hazánk ne kapja meg az uniós forrásokat és ismét ők kerülhessenek hatalomra.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában