Szellemek

2022.11.04. 16:04

Fantomokkal tárgyalt Dobrev Klára és Mustó Géza

A szakszervezetek szerint ők nem folytattak megbeszélést az árnyékkormánnyal - írja a Magyar Nemzet.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője, a párt árnyék-miniszterelnöke (elöl, k) és az árnyékkormánya tagjai a budapesti Off Kultúrszövőgyár Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón 2022. szeptember 19-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Anikó

Mustó Géza, az árnyékkormány belügyminisztere október végén arról posztolt a Facebook-oldalán, hogy rendvédelmi szakszervezetek vezetőivel tárgyalt Dobrev Klára társaságában. A kérdéses szervezetek azonban úgy tájékoztatták a Magyar Nemzetet, hogy nem történt ilyen. Mindeközben kiderült: Mustó Géza az árnyékkormány belügyminisztereként közzétett bemutatkozásában húszéves vállalkozói tapasztalatát ajánlja a választók figyelmébe, csakhogy az elmúlt évtizedekben egyetlen bt.-ben volt érdekelt 2004 és 2009 között.

„Rendvédelmi szakszervezeti vezetőkkel folytattunk megbeszélést Kőbányán Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök vezetésével” – írta a Facebook-oldalán Mustó Géza, az árnyékkormány belügyminisztere október 28-án. Hozzátette: felkérést kapott Dobrevtől egy átfogó rendvédelmi csomag kidolgozására.

A szakszervezetek nem tárgyaltak

A Rendőr Szakszervezetek Védegyletének főtitkára, Pósa Zoltán lapunk kérdésére úgy válaszolt, hogy kaptak ugyan meghívót, ám munkahelyi elfoglaltság miatt nem vettek részt az eseményen. A Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke, Bárdos Judit szintén azt nyilatkozta lapunknak, hogy nem voltak ott a találkozón. 

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének főtitkára, Balázs Ildikó elmondta: ők sem jelentek meg a megbeszélésen. A biztonság kedvéért megkérdeztük a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetét is, ám Salamon Lajos elnök szerint ők sem képviseltették magukat.

Érdekesség, hogy a Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) főtitkára nem reagált a Magyar Nemzet megkeresésére,

 azonban a szervezet középszintű vezetőitől azt a nem hivatalos tájékoztatást kapta a lap, hogy a tárgyalás óta eltelt egy hét alatt ők nem kaptak semmilyen beszámolót ilyen egyeztetésről a főtitkártól, ami szinte bizonyosan azt jelenti, hogy az FRSZ nem képviseltette magát.

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában