Jogerősen elítélt

2022.10.08. 08:44

Köztörvényes bűnöző Gyurcsányék oktatási és kulturális árnyékminisztere

Bűncselekményekért elítélt régi szocialista, majd Gyurcsány-párti politikust nevezett meg Gyurcsányné oktatási és kulturális "árnyékminiszternek". Barkóczi Balázst 2009-ben jogerősen elítélte a bíróság garázdaság és más bűncselekmények miatt.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke és Barkóczi Balázs, a párt szóvivője érkezik az Új köztársaságért Alapítvány köztársaság napja alkalmából rendezett ünnepségre Bibó István szobrához 2020. január 31-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Gyurcsány Ferenc feleségének oktatási és kulturális árnyékminisztere 2010 előtt még Isaszeg MSZP-s önkormányzati képviselőjeként került összetűzésbe a törvénnyel. Az egyik sértett, F. S-né vallomásában elmondta, hogy Barkóczi Balázs 2006. április 3-án betört az isaszegi háza udvarába, ahol fenyegette és megverte őt, valamint a férjét - írja az Origo.

A mostani DK-s árnyékminiszter két másik férfivel együtt követte el a bűncselekményt, akik közül az egyik Barkóczi rendőrként dolgozó rokona volt. Mindez – a 2006-os békés tüntetések részvevőivel szembeni brutális fellépés mellett – sokat elmond a Gyurcsány-kormány irányítása alatt működő rendőrségről. A harmadik elítélt Barkóczihoz hasonlóan szintén MSZP-s politikus volt és 2006 őszétől magas rangú tisztséget viselt egy Pest megyei önkormányzatban. F. S-né véleménye szerint a „vasvégű bottal" fenyegetődző és lökdösődő Barkócziék alkohol vagy kábítószer hatása alatt állhattak, a pontos indítékról pedig a következőképpen számolt be vallomásában: „kiabálásukból számomra azt derült ki, hogy azért akarnak minket fenyegetni, illetve bántalmazni, mert egy korábbi önkormányzati ügy miatt nekik nem tetsző határozatot hozott a bizottság."

A politikai indíttatás Barkóczi Balázs akkor rendőrként dolgozó tettestársának vallomásában is előkerült, aki szerint „az egész inzultusra azért került sor, mert az édesanyjának volt az önkormányzatban politikai jellegű vitája a sértett feleségével". A periratban szereplő személyek beazonosítása alapján egy helyi szocialista belviszályra vezethető vissza Barkócziék és a sértettek rossz viszonya, melynek következtében a mostani árnyékminiszter és társai – egy névnapi ünneplés után részegen – verekedni mentek. Barkóczi Balázsékat a bíróság első és másodfokon is garázdaság és más bűncselekmények miatt elítélte. 

A teljes cikket itt olvashatja el

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában