Képmutatás?

2022.10.19. 08:42

Elkésett a Jobbik az irányváltással

Gyöngyösi Márton, a párt elnöke kiállt a munkácsi turulszobor mellett, ám ezzel nem nyerte el követői tetszését. Sokan úgy vélik, a Jobbiknak túl sokféle arca volt már, és egyik sem az igazi.

A volt nemzeti párt elnöke a saját bőrén érezhette meg az internacionalisták haragját

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

„A pártnak túlságosan sokféle arca volt, van, és egyik se volt sikeres. Elkéstetek.” 

Ilyen és ehhez hasonló véleményt váltott ki Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökének azon bejegyzése, amit a munkácsi várról eltávolított turulszoborról írt – írja a Magyar Nemzet

Az egykori, szavakban nemzeti radikális, majd néppárttá avanzsálódva a balliberális pártokkal összefogó, ma pedig nemzeti konzervatív szerepben tetszelgő párt elnöke „El a kezekkel a munkácsi turulszobortól!” felütéssel tette közzé bejegyzését a Facebookon, ami nem aratott osztatlan sikert.

A bejegyzéshez hozzászólók távolról sem osztották a jelenleg épp konzervatív szerepben tetszelgő Jobbik elnökének véleményét. 

„Na, ezért nem bízom én a Jobbikban. Bármennyire pozitív személyiségnek tűnik is ön, a pártnak túlságosan sokféle arca volt, van, és egyik se volt sikeres. A közös bennük a háttérben meghúzódó nacionalista szellemiség, ami azért előbb-utóbb előjön. […] Döntsétek már el, mit is akartok! Nem látok egy világos politikai irányt részetekről, így rengeteg hívet fogtok veszíteni!” – írta egy hozzászóló. 

Egy másik vélemény szerint: „Ezért van vége a Jobbiknak, mert ez a legfontosabb most nekik, gratulálok, ennyi volt, egy szimpatizánssal kevesebb, de nekik már úgyis mindegy!” De nem ő volt az egyetlen, akinek nem tetszik a Jobbik „új arca”. „Tisztelettel megjegyezném önnek és az összes Trianon-őrültnek! Kárpátalja Ukrajna része! Szuverén joguk azt tenni, amit szeretnének! 

„Fel kellene hagyni az ilyen jellegű uszító, szélsőséges mondatokkal, vegyék már tudomásul, ami a magyar államhatáron túl van, az nem magyar terület!”

„[…] Eddig Jobbik-szimpatizáns voltam, de amit önök műveltek, illetve művelnek, csak lejáratják Magyarországot, illetve magukat!” – adott hangot véleményének a párt egy másik – talán már csak egykori – támogatója, míg volt, aki csak annyit írt: „Elkéstetek.”

A hozzászólásokból az is érezhető, hogy a Jobbik jelenlegi szavazótáborának egy része inkább hajlik a kettős állampolgárságot ellenző, a határon túl élő magyarokkal sohasem foglalkozó, DK-ra jellemző véleményre, mint az egykori nemzeti radikális Jobbikéra.

„Munkács ugye Ukrajna területén van? Tehát a saját területükön olyan emlékművet távolítanak el és olyat tesznek a helyére, amilyet ők akarnak” – írta valaki, míg egy másik hozzászóló úgy fogalmazott: „Az már nem Magyarország! Mi közöd hozzá, hogy a szomszéd ország mit csinál a szobraival!” „Majd az ukránok eldöntik, kinek a mije álljon Munkács terén!” – olvasható egy másik vélemény a pártelnök Facebook-oldalán.
A teljes cikk ide kattintva érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában