Interjú

2022.10.29. 16:06

Amerikai író: Orbán Viktor okkal óvja a magyar gazdaságot

Magyarországnak jól felfogott gazdasági érdeke, hogy megpróbálja elkerülni a szankciókat – fogalmazott Christopher Caldwell - írja a Mandiner alapján a Magyar Nemzet.

Forrás: Mandiner

Bármit jelentsenek is az energiaszankciók az Európai Uniónak, Magyarországnak jól felfogott gazdasági érdeke, hogy megpróbálja elkerülni őket – nyilatkozta Christopher Caldwell amerikai író, a Claremont Institute főmunkatársa a Mandinernek, akivel az ukrajnai háború globális összefüggéseiről beszélgettek.

Orbán Viktor kormányzásának egyik érdekes oldala, hogy kiemelt jelentőséget tulajdonít Magyarország gazdasági védelmének a külső nyomásokkal szemben

 – mondta. 

Az Oroszország által kirobbantott, elhúzódó háborúról úgy szólt az író, újságíró, hogy az Jugoszlávia felbomlásához hasonlítható, a hidegháború korszakának véres lezárásához. Mint mondta:  az 1990-es évek elején Ukrajna megosztott országnak tűnt, amelyet ugyanúgy a szétszakadás veszélye fenyegetett. A Krím és Kelet-Ukrajna egyes gazdagabb részei lélekben Oroszországgal voltak – fűzte hozzá.  

Az elmúlt harminc évben mindez megnehezítette az életet Ukrajnában, a dolgok pedig most robbantak

– mutatott rá Christopher Caldwell.

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában