Fordulat

2022.09.28. 16:36

Soros embere távozik a fővárosi önkormányzattól (videó)

Karácsony Gergely tanácsadóján keresztül kerültek külföldi pénzek Márki-Zayékhoz, most közös megegyezéssel távozik a fővárosi önkormányzattól.

Karácsony Gergely fõpolgármester a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városházán 2022. szeptember 28-án

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Most már tisztán látszik, hogy csaknem kétmilliárd forint érkezett Márki-Zay Péter mozgalmához az Egyesült Államokból egy Soros Györgyhöz köthető, Action for Democracy nevű szervezettől a kampányidőszakban. Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda sikkasztás és pénzmosás gyanújával rendelt el nyomozást.

Azonban a baloldali előválasztáson egy másik szervezet is felbukkant, ez pedig nem más, mint a 99 Mozgalom, ami Karácsony Gergelyhez köthető. Ahogy a 24.hu beszámolt róla, az egyesület a Facebookon például több mint százmillió forintért hirdette a főpolgármestert. Sőt a szervezet több mint 260 millió forint támogatást kapott tavaly, máig nem tudni pontosan, honnan.

A főpolgármester most újságírói kérdésre azt mondta, hogy megválnak Korányi Dávidtól, az ügy egyik központi szereplőjétől. Márki-Zay Péter mozgalmába Korányin keresztül érkeztek a külföldi pénzek. Karácsony Gergely ugyanakkor továbbra is kitart amellett, hogy az ő mozgalmába nem érkeztek külföldi pénzek.

A teljes cikket itt olvashatja el

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában