Határvadászok eskütétele

2022.09.09. 10:04

Orbán Viktor: 2015 óta nyílt migrációs válság van Európában (videó)

A magyar határvédelmi rendszer működik, rendőreink és honvédeink, vállalva a túlmunkát, becsülettel helytálltak, és megvédték az ország biztonságát - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a határvadászezred megalakulása és az első ötszáz határvadász eskütétele alkalmából tartott ünnepségen pénteken Budapesten.

Orbán Viktor miniszterelnök

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Fischer Zoltán

– Az eskütétel fontos esemény és kiemelkedő pillanat Magyarország biztonsága számára – kezdte Orbán Viktor a határvadászezredek ünnepélyes eskütételén mondott beszédét a Magyar Nemzet összefoglalója szerint. Mint mondta, 2015 óta nyílt migrációs válság van Európában, a határokra és törvényekre fittyet hányva milliók érkeztek Európába. 

– Hazánk megtanulta a történelem során, hogy egy ország határ nélkül olyan, mint a tojás héj nélkül. Ezért mi magyarok úgy döntöttünk a válság kirobbanása után, hogy bárki bármit mond, nem engedünk a biztonságunkból, és kerítést építettünk 

– emlékeztetett a kormányfő.

A jó katona azokért harcol, akik mögötte vannak

Orbán Viktor hangsúlyozta, a magyar határvédelmi rendszer működik, ellenáll az illegális migráció legmagasabbra felcsapó hullámainak. – A rendőrök és honvédek, vállalva minden nehézséget, helytálltak és megvédték hazánk biztonságát. Az ő szolgálatukra azonban most máshol van szükség, a belső rend fenntartása megköveteli a rendőrök visszavezénylését, a szomszédban dúló háború pedig a honvédséget veszi igénybe – hívta fel a figyelmet. Ezért hoztuk létre a határvadász ezredet – magyarázta a miniszterelnök.

A beszédet itt tekintheti meg:

A miniszterelnök úgy fogalmazott: a jó katona azokért harcol, akik mögötte vannak. – Önök mögött ott van az egész ország, a teljes magyar élet: minden magyar család, a városaink, a falvaink. Önökre hárul a feladat, hogy megvédjék Magyarországot – emelte ki a miniszterelnök. Mint mondta, szükség is lesz rá, mivel a migráció veszélyei olyan jelentősek, hogy elhárításuk Magyarország első számú feladata. 

– Amit a régiek népvándorlásnak neveztek, azt ma migrációnak hívjuk. Ez civilizációs fenyegetés 

– hangsúlyozta a miniszterelnök. Hozzátette: legyenek bármekkorák is az előttünk magasodó akadályok, nem adhatjuk fel a célt, hogy Magyarország legyen Európa legbiztonságosabb országa.

"A biztonság a határainknál kezdődik" - hangsúlyozta Orbán Viktor az ünnepségen
Fotós: Csudai Sándor / Forrás: Origo

– A más kultúrából érkező illegális migránsok letelepedése után egy ország már soha nem lesz olyan, mint korábban volt 

– hangsúlyozta Orbán Viktor. A miniszterelnök jelezte: ezért nekünk, magyaroknak mondhat bárki bármit, nem hisszük, hogy a migrációból bármi jó sülhet ki. 

A migránsoknak meg kell érteniük: itt nem jöhetnek át

– Azt akarjuk – és ehhez velünk született jogunk van –, hogy Magyarország magyar ország maradjon. A déli határoknál évről évre többen akarnak átjutni, idén 160 ezer illegális próbálkozásnál tartunk, és jogosan feltételezzük, hogy ez még növekedni fog. Egyre több az erőszak. Először csak egymással mentek birokra, de ma már a határon szolgálatot teljesítő magyarokat is fenyegetik – emlékeztetett. A kormányfő úgy fogalmazott, a migránsoknak meg kell érteniük, hogy itt nem jöhetnek át, és a határvadászok feladata, hogy ezt megértessék velük. 

– Határozottan ki kell tessékelni őket Magyarországról 

– fogalmazott a miniszterelnök.

"Tiszteljük elszántságukat és bátorságukat, hogy vállalták a feladatot, amit anyagilag is meg fogunk becsülni" - mondta a határvadászoknak a kormányfő
Fotós: Csudai Sándor / Forrás: Origo

Orbán Viktor beszéde végén elmondta, a biztonság a határoknál, a határvadászoknál kezdődik. – Tiszteljük elszántságukat és bátorságukat, hogy vállalták a feladatot, amit anyagilag is meg fogunk becsülni – mondta a kormányfő, aki biztos benne, hogy sikerrel veszik majd az akadályt a határvadászok.

– Ne feledjék, egy ország bízik önökben, egy ország áll önök mögött. Sok erőt, sikert és bátorságot kívánok az önök előtt álló próbatételhez! 

– zárta Orbán Viktor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában