Voks

2022.09.11. 12:20

Négy településen tartanak időközi önkormányzati választást

Borszörcsökön polgármestert és képviselőket, Faddon és Medgyesbodzáson polgármestert, a főváros I. kerületében pedig képviselőt választanak.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A Veszprém megyei Borszörcsökön településvezetőt és képviselőket is választanak, mert a képviselő-testület feloszlott. A polgármesteri posztot hárman szeretnék elnyerni: egy jelölt a Fidesz-KDNP színeiben, ketten pedig függetlenként. A négy képviselői helyért tizenkét független jelölt indul; a választáson 306 helybéli szavazhat.

A Tolna megyei Faddon időközi polgármester-választást tartanak, mert a települést 2006 óta vezető polgármester májusban lemondott. A választáson nyolc független jelölt indul, a községben 3341 választásra jogosult szavazhat.

A Békés megyei Medgyesbodzáson szintén polgármestert választanak, mert a korábbi településvezető meghalt. A dél-békési településen két független jelölt indul a választáson, a névjegyzékben 783-an szerepelnek.

A főváros I. kerületében, az 5. számú egyéni választókerületben azért tartanak időközi képviselő-választást, mert a térség képviselője lemondott. A választáson három jelölt indul, a névjegyzékben 2153-an vannak.

A Somogy megyei Bárdudvarnok és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszagyenda roma nemzetiségi választópolgárai települési nemzetiségi önkormányzati képviselőket választottak volna ma, de a választások a szükséges számú jelöltek hiányában elmaradnak.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában