Örömteli találkozó

2022.09.03. 15:41

Hornung Ágnes: a család a nemzet alapja

A kormány hisz abban, hogy a család a nemzet alapja, legfőbb erőforrása, ennek szellemében dolgozik - jelentette ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára szombaton az Országházban.

Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára beszédet mond a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ) családi napján az Országházban 2022. szeptember 3-án

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Hornung Ágnes a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének (KCSSZ) hagyományos családi napján szólalt fel, amelyet a Miniszterelnökség támogatásával rendeztek meg. A Kárpát-medencei családi nap a 2022 - A cselekvő nemzet éve kezdeményezés eseménye.

Az államtitkár azt mondta, 

a nemzet jövője a családokban rejlik. Amennyire a családok erősek, annyira erős a nemzet - tette hozzá. Úgy fogalmazott, a magyar jövő a gyerekek kezében van.

Megköszönte a KCSSZ-nek, hogy pótolhatatlan, áldozatos munkát végez a családok érdekében. Azt mondta, hogy a családi napon jó gyakorlatokat tudnak cserélni, meg tudnak osztani egymással tapasztalatokat, a gyerekek pedig élményekkel gazdagodhatnak.

Hornung Ágnes örömét fejezte ki, amiért a Kárpát-medencei családok két év kényszerszünet után újra találkozhatnak egymással.

Márton Zsuzsanna, a KCSSZ elnöke óriási megtiszteltetésnek mondta, hogy már kilencedik alkalommal gyűlnek össze az Országházban.

Felidézte, legutóbb 2020-ban tartották meg a találkozójukat, az elmúlt években a koronavírus-járvány miatt erre nem volt lehetőség.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy

 a magyar állam a határon kívüli magyarokért is felelősséget vállal. 

Szerencséseknek mondta őket, hogy hozzájuthattak egyebek mellett a családtámogatásokhoz és a vállalkozásfejlesztési támogatásokhoz, továbbá részt vehettek a nemzeti összetartozást segítő kirándulásokon.

Márton Zsuzsanna megköszönte a kormánynak a béke melletti kiállását.

A KCSSZ elnöke úgy vélekedett, hogy az emberi, keresztényi, nemzeti értékek minden nehézségen átsegíthetnek.

A családi nap megnyitója után konferencia kezdődött A cselekvő nemzetet formáló önkéntesség címmel, amelyen elsőként Petneházy Attila korábbi fideszes országgyűlési képviselő szólalt fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában