Nem meglepő

2022.09.22. 15:51

Gyurcsányék árnyékminisztere eltörölné a benzin- és élelmiszerárstopot, emelné az adókat

Dávid Ferenc már számtalanszor kiállt a piac mindenhatósága mellett.

Gyurcsány Ferenc és Dávid Ferenc

Forrás: Facebook

A hétvégén jelentette be árnyékkormánya tagjait Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára - emlékeztet cikkében a Magyar Nemzet. A lap az Origo nyomán azt írja, hogy az illusztris társaságból is kiemelkedik a megszorító, az emberektől folyamatosan elvonó baloldali gazdaságpolitika egyik vezető alakja, Dávid Ferenc, aki évtizedek óta a multinacionális cégek érdekeit képviseli az egyszerű emberekkel szemben – ő lesz a gazdasági árnyékminiszter.

Dávid Ferenc számtalanszor kiállt a piac mindenhatósága mellett, elítélte az állami beavatkozást, segítséget, és rendszeresen bírálta a különböző árkedvezményeket. Az emberek terheinek csökkentését célzó intézkedéseket a DK-s politikus rendre feleslegesnek vagy károsnak nevezte. Mindez nem meglepő, hiszen a 2010 előtti, gyurcsányi gazdaságpolitika is ezt a szemléletet tükrözte. Nem sokkal az országgyűlési választások után, április végén Dávid Ferenc arról beszélt, hogy a nyár végéig – lépcsőzetesen és "osztott teherviseléssel" – ki kell vezetni az üzemanyagárstopot.

A baloldali közgazdász az ATV-ben konkrétan azt mondta, fokozatosan ugyan, de meg kell szüntetni az üzemanyagárak szabályozását. Szerinte a kormánynak ebben a kérdésben mindenkit be kellene vonnia a terhek viselésébe. Így akár már nyár végére állandósulhatna a magasabb benzinár – olvasható az Origón megjelent cikkben.

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában