Pálfordulás

2022.09.12. 16:53

Gyöngyösi mindenáron a szankciók mellett van

A Jobbik EP-képviselője szerint alkalmazkodni kell az új helyzethez - írja a Magyar Nemzet.

Gyöngyösi Márton

Forrás: MTI

Fotós: Kovács Tamás

Az Oroszországgal szembeni szankciós politika nagyon helyes, még akkor is, ha ez magával vonja a közintézmények fűtésének korlátozását – mondta Gyöngyösi Márton a Jobbik házi tévéjében. A Jobbik elnöke 2014-ben, a krími népszavazáskor még úgy fogalmazott, „az Oroszország ellen bevezetett szankciók és az orosz válaszlépések komoly gazdasági károkat okoznak minden európai országnak, köztük hazánknak is”

A brüsszeli szankciós politika még akkor is helyes, ha az energia vonatkozásában olyan következményekkel jár, mint a közintézmények, üzlethelyiségek fűtésének korlátozása – mondta Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke, EP-képviselő a párthoz köthető N1TV-ben. A korábban oroszbarát és EU-ellenes politikát képviselő Gyöngyösi az Egyenleg nevű adásban most úgy fogalmazott, az orosz–ukrán háború okozta energiaválság következményei Nyugat-Európában a mindennapi beszéd részét képezik, és mindenki tudja, hogy erre valamilyen megoldást kell találni. 

Például diverzifikálni kell a forrásokat mind a gáz, mind a kőolaj tekintetében, és más energiák vonatkozásában, és ha szankciós politikát folytatunk Oroszországgal szemben, ami nagyon helyes, annak lehet egy olyan következménye, hogy energia vonatkozásában kínálati oldalon lesz egy visszaesés 

– fogalmazott Gyöngyösi, aki szerint éppen ezért „Németországban teljesen egyértelmű, hogy alternatív forrásokat kell keresni, és a keresletet vissza kell fogni”. 

Németországban senkinek nem okoz meglepetést, amikor a kormány bejelenti, hogy közintézményekben, üzlethelyiségekben hogyan kell alkalmazkodni az új helyzethez 

– mondta a Jobbik EP-képviselője.

 

– Nyilvánvaló, hogy Oroszország nem érdekelt a Nyugattal való viszonyának romlásában. Nem szolgálja a feszültség az európai országok valós érdekeit sem, hiszen az Oroszország ellen bevezetett szankciók és az orosz válaszlépések komoly gazdasági károkat okoznak minden európai országnak, köztük hazánknak is 

– mondta Gyöngyösi Márton, aki szerint a magyar külügy szégyene, hogy az EU és az Egyesült Államok véleményét hangoztatja a sajátja helyett – jelentette ki pár éve Gyöngyösi, aki akkoriban még egy unióellenes Jobbik országgyűlési képviselője volt.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában