Inkább számoljon el a vagyonával

2022.09.16. 14:33

Fidesz: a magyarok továbbra sem kérnek a Gyurcsány-kormányból

A magyarok továbbra sem kérnek a Gyurcsány-kormányból - kommentálta a Fidesz a DK pénteki bejelentését, miszerint a párt európai parlamenti képviselője, Dobrev Klára árnyékkormányt alakít. Arra is felszólították a bukott kormányfőt, hogy számoljon el a vagyonával.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A Fidesz közleményében azt írta, a magyarok megtapasztalták már milyen az, amikor Gyurcsány Ferenc kormányoz.

A baloldal volt az, aki a csőd szélére sodorta az országot: elvették a 13. havi nyugdíjat, valamint egyhavi bért a pedagógusoktól és az egészségügyi dolgozóktól, az egekbe emelték az áram és a gáz árát, elvették a családtámogatásokat, több ezer embert tettek az utcára, sőt a nehéz időkben segítség helyett plusz terhet raktak a magyar vállalkozások és családok vállára - fogalmaztak.

A Fidesz kijelentette: 

a magyarok ebből nem kérnek. 

Az áprilisi választáson az emberek elsöprő többsége negyedszer mondott nemet a Gyurcsány-korszakra, ideje lenne, hogy a baloldal elfogadja a választók akaratát - tették hozzá.

Gyurcsány vagyonnyilatkozatának tisztázását követeli a Fidesz

– Felszólítjuk Gyurcsány Ferencet, hogy tegyen eleget a kötelezettségeinek, és számoljon el a vagyonával, tegye világossá, hogy mire is fordítja azt! – jelentette ki Hollik István a Magyar Nemzetnek a volt kormányfő vagyonnyilatkozatában szereplő ingatlanügylettel összefüggésben. Mint rámutatott: Gyurcsány Ferenc az első számú baloldali oligarcha, aki tekintélyes vagyonát a pártállami kapcsolatainak, illetve felesége családjának köszönhette.

Gyurcsány Ferenc vagyonszerzése eleve megkérdőjelezhető, ám úgy tűnik, a volt kormányfő még arra sem képes, hogy az erkölcstelenül megszerzett vagyonáról a kötelezettségeinek megfelelően korrekt tájékoztatást adjon

– hangsúlyozta Hollik István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában