A szankciókat támogatják

2022.09.23. 19:39

A nemzeti konzultációt támadja a baloldal

Illusztráció ; kézbesítő nemzeti konzultációs kérdőívet tartalmazó levelet dob postaládába egy kecskeméti társasházban 2020. június 15-én

Forrás: MTI

Fotó: Ujvári Sándor

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a kormánypártok kihelyezett frakcióülésén közölte: a Fidesz és a KDNP két frakciója arra kérte a kormányt, hogy induljon nemzeti konzultáció az energiaszankciók kérdésében. A kezdeményezés mellé állt a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) is.

„A CÖF-CÖKA jó érzéssel nyugtázza, hogy a kormány nemzeti konzultációt kezdhet az energiaszankciók kérdéséről, ahol ezúttal nemcsak rövid, hanem hosszú távú sorskérdésekre adhat választ a lakosság” – fogalmazott közleményében a CÖF–CÖKA kuratóriumának elnöke. 

Nem úgy a Brüsszel által hozott szankciókat támogató baloldal, amely azonnal támadni kezdte a nemzeti konzultáció ötletét

– mutat rá a Magyar Nemzet.

A lap szerint a Demokratikus Koalíció közleményt adott ki, amelyben arról értekeztek, hogy semmi értelme az Oroszországgal szembeni szankciókról konzultálni, szerintük nem a háború, hanem a kormányzat felelős a megélhetési válságért. 

A Momentum is közleményt adott ki a konzultáció hírére, amelyet feleslegesnek neveztek, mert úgy látják, hogy az Oroszországgal szemben hozott európai uniós szankciók működnek. A párt emellett bejelentette, hogy a konzultációs íveket országszerte össze fogják gyűjteni, és gyújtós gyanánt eljuttatják azokat a rászorulóknak. Hasonlóan állt a kérdéshez Jakab Péter, a Jobbik bukott elnöke is, aki a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben azt írta:

Ha jön a Fidesz nemzeti konzultációja, tűzre vele! 

Hadházy Ákos, a baloldal támogatásával országgyűlési mandátumot szerzett, azonban képviselői esküt még mindig nem tett politikus pedig a nemzeti konzultációt az eddigi legmocskosabb propagandaakciónak nevezte. 

A baloldal hozzáállása nem mondható meglepőnek, hiszen 

az eddigi nemzeti konzultációk során is feleslegesnek tartották, hogy a kormány fontos ügyekben kikérje a magyar emberek véleményét. 

Erős felhatalmazás

Amint arra a Magyar Nemzet emlékeztet, tizenkettedik alkalommal indítanak nemzeti konzultációt a kormánypártok, hogy kikérjék a magyar emberek véleményét, most az Oroszország ellen hozott energiaszankciók ügyében. Legutóbb tavaly nyáron volt nemzeti konzultáció, akkor gazdasági témák, a minimálbér, a családi adó-visszatérítés és a hitelmoratórium mellett a migrációval és a hazai vakcinagyártással kapcsolatos kérdések is helyet kaptak az íven. Ezen a konzultáción közel másfél millióan vettek részt, és a válaszadók túlnyomó többsége támogatta a kormány álláspontját. 

A teljes cikk ITT olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában