Torz ábrázolás

2022.08.04. 15:42

Tucker Carlson élő adásban kért bocsánatot Orbán Balázstól (videó)

A műsorvezető szerint sokkoló, ahogy Magyarországot ábrázolják a nyugati médiában.

Tucker Carlson vendége volt szerda este Orbán Balázs – olvasható a Mandiner cikkében.

Miután levetítették a CNN Orbán Viktor tusványosi beszédről szóló beszámolóját, Tucker megkérdezte a magyar vendégétől, hogy annyi időt töltenek azzal, hogy utálnak titeket [magyarokat], mit gondolsz, miért?

A politikánk a józan észen alapul

Orbán Balázs a kérdésre válaszolva leszögezte, hogy a Fidesz politikája a józan észen alapul. A miniszterelnök politikai igazgatója kifejtette, hogy 2015-ben négyszázezer ember próbált illegálisan átkelni a magyar határokon, aminek hatására úgy döntöttek, hogy kerítést emelnek, és megvédik a határokat.Azóta állandóan nyomás alatt tart minket a globális elit.

Nagyon büszkék vagyunk történelmünkre, a zsidó-keresztény örökségünkre, szeretnénk ezt megőrizni úgy, ahogy van. Ehhez meg kell, hogy védjük a határainkat, ez ilyen egyszerű– magyarázta az államtitkár.

Carlson erre reagálva kifejtette, hogy legutóbb, amikor itt járt, úgy érezte, hogy itthon sokkal kiegyensúlyozottabb a média, mint Amerikában. Ezek után a benyomások után Carlson nem is érti, hogy bírhatják a magyarok azokat a nyugati médiában levetített „valóságtól elrugaszkodott karikatúrákat”.

Erre válaszolva Orbán Balázs elmondta, hogy látni, hogy a médiából érkező vádak politikailag motiváltak. Kifejtette, hogy szerinte az amerikaiakhoz hasonlóan a magyar emberek nagyon bölcsek.

Ha beszélsz velük, tudják, hogy mi a jó az országuknak

– vélekedett Orbán, majd az ukrán és a déli határról érkező menekültekről kezdett el beszélni: „Az átlagemberek érzik a különbséget”, üdvözölni kell a háború elől menekülteket, és „nemet kell mondani az illegális átkelőkre, ilyen egyszerű.”

Az bizony. (…) Sokkoló, hogy a CNN képes volt ezt lehozni. Hadd kérjek bocsánatot az amerikai média nevében

– mondta Tucker a műsor végén.

Az eredeti cikk ide kattintva olvasható.

Borítókép: Képernyőkép az adásból (Forrás: YouTube)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában