Nélkülözhetetlen eszközök

2022.08.15. 19:20

Több milliárdos katasztrófavédelmi fejlesztés valósul meg a honvédségnél

Olyan eszközöket szereznek be, amelyeket többek között a természeti katasztrófák elleni védekezésben lehet használni.

A honvédség önkéntes műveleti tartalékos katonái töltik a homokzsákot a Margitszigeten 2013. június 7-én.

Fotó: MTI/Beliczay László

Több milliárd forintos katasztrófavédelmi fejlesztés valósul meg a Magyar Honvédségnél – közölte a Honvédelmi Minisztérium hétfőn az MTI-vel.

A projekt tervezetten 3,49 milliárd forint európai uniós támogatás mellett, 4,04 milliárd forint teljes költséggel valósul meg – tudatták. A program társfinanszírozója a magyar állam.

A fejlesztésnek köszönhetően a Magyar Honvédség olyan eszközöket szerez be, amelyeket a természeti katasztrófák elleni védekezésben, a károk felhasználásában lehet használni – írták.

A Széchenyi 2020 Program keretében megvalósuló beruházás részeként a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázis több mint harminc eszközt szerez be. Ezeket az ország bármely részén be lehet venni, elsősorban az árvízi védekezésben – derül ki a közleményből.

Az első néhány eszközt már át is adták, így több közúti nyerges vontató, földgyalu, útprofilozó gép, lánctalpas kotró gép már most bevethető katasztrófahelyzetben.

A többi eszköz beszerzésére közbeszerzési eljárást írtak ki, a projekt tervezetten 2023. február végéig befejeződik – olvasható a közleményben.

Borítóképünk illusztráció: A honvédség önkéntes műveleti tartalékos katonái töltik a homokzsákot a Margitszigeten 2013. június 7-én. Fotó: MTI/Beliczay László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában