Sokan megsérültek

2022.08.11. 20:29

Hullámvasút-baleset történt a németországi Legolandben

Baleset történt a németországi Legolandben, a hullámvasút-szerencsétlenségben legalább harmincan megsérültek - jelentette be a günzburgi rendőrség szóvivője csütörtökön.

A helyszínre három mentőhelikoptert riasztottak

Forrás: STEFAN PUCHNER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A hullámvasút a beszámolók szerint túl erősen fékezett, egy másik szerelvény pedig emiatt nekiment. A balesetben 31 ember megsérült, közülük egy súlyosan.

A balesethez a vidámpark készenléti mentőszolgálatának összes tagját riasztották, de a rendőrség és a tűzoltóság is a helyszínre érkezett. A csütörtöki szerencsétlenség ellenére a dél-németországi vidámpark nyitva marad.

A helyszínre három mentőhelikoptert riasztottak, a hatóságok nagy létszámban érkeztek a helyszínre.

A Tűzsárkány névre keresztelt hullámvasút a vidámpark nyilatkozata szerint óránként körülbelül 29 kilométeres sebességgel ment, azt azonban egyelőre nem tudni, mitől fékezett be a szerelvény.

Múlt szombaton a Németország délnyugati részén fekvő Rajna-vidék-Pfalz tartományban történt halálos baleset. Itt egy 57 éves nő ismeretlen okokból kiesett az egyik hullámvasút kocsijából, s belehalt sérüléseibe. A Klotten an der Mosel-i vidámpark csütörtökön nyitott ki újra.

A günzburgi Legoland 2002-ben nyitotta meg kapuit.

Címkék#Legoland

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában