Visszatérne a hatalomba

2022.08.01. 16:17

Fidesz: Gyurcsány készülődik és a baloldali pártok neki készítik elő a terepet

A választások után szétesett és egymásnak eső baloldali pártok mostanra "szolgaian azt csinálják", amit Gyurcsány Ferenc mond nekik – írta a nagyobbik kormánypárt.

Gyurcsány megmondta, hogy újra készülődik, vissza akar térni a hatalomba és ehhez most ismét össze is terelte az összes kis tagozatát – így kommentálta a Fidesz az ellenzéki pártok hétfői, a parlament rendkívüli összehívásáról szóló kezdeményezését.

A nagyobbik kormánypárt az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írta, a választások után szétesett és egymásnak eső baloldali pártok mostanra „szolgaian azt csinálják”, amit Gyurcsány Ferenc mond nekik, és neki készítik elő a terepet.

Európa a háború és a brüsszeli szankció következményeit szenvedi, háborús infláció, háborús gazdasági és energiaválság alakult ki. Ha a baloldalon múlna, ez a válság már elsöpörte volna Magyarországot, mert a baloldal háborúba akarja sodorni az országot és a háború árát is teljesen az emberekkel fizettetné meg – közölte a Fidesz, aláhúzva: a magyar családokat Európában egyedülálló intézkedések védik az árak, az energiaárak drasztikus emelkedésétől.

A hat ellenzéki frakció augusztus 8-ra kezdeményezte rendkívüli parlamenti ülés összehívását. Szerintük megélhetési válság alakult ki az országban, és az azt enyhítő javaslataikról tárgyalnának.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a DK vezérszónoka, a párt elnöke felszólalás közben a jövő évi költségvetés általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. június 19-én. Fotó: MTI/Kovács Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában