Új időpontban tartják meg

2022.08.20. 13:45

A várható időjárás miatt elhalasztják a tűzijátékot, elmarad a Szent Jobb-körmenet

Az előrejelzett időjárási körülmények között nem biztonságos a tűzijáték megtartása – tudatta közösségi oldalán Kovács Zoltán.

Tűzijáték a Duna felett Budapesten a nemzeti ünnepen, 2019. augusztus 20-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

„Az előzetes tájékoztatásnak megfelelően, az augusztus 20-i nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs 12 órakor ülést tartott. Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb, átfogó előrejelzése, valamint a tűzijáték-, és rendezvényszervezők helyzetértékelése alapján megállapította, hogy a 21 órára tervezett tűzijáték biztonságos megrendezéséhez szükséges feltételek nagy valószínűséggel nem teljesülnek, így annak elhalasztásáról döntött” – fogalmazott bejegyzésében a testület vezetője 

A tervek szerint  a tűzijáték új időpontja 2022. augusztus 27. szombat, 21 óra. 

Elmarad a Szent Jobb-körmenet

Elmarad a Szent István-napi hagyományos Szent Jobb-körmenet Budapesten, az ünnepi szentmisét megtartják a Szent István-bazilikában - közölte az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye szombaton kora délután.

Azt írták: az operatív törzs ajánlását figyelembe véve a délután 5  órakor kezdődő szentmisét a Szent István-bazilika előtti tér helyett a bazilikában tartják, de kivetítőkön a tér felé is közvetítik.

 

A szentmise után a körmenet helyett a "rendkívüli körülmények közt érvényes szokás szerint" a Szent István-bazilikában, a kihelyezett Szent Jobb-ereklye előtt zenés imaórát tartanak, amelynek végén a szertartást vezető Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az ereklyével megáldja a híveket.

 

A bazilikában a híveknek érkezési sorrendben, korlátozott számban tudnak helyet biztosítani - tették hozzá.

Segít az applikáció

A mai és holnapi napra jelzett barátságtalan időjárás fényében az operatív törzs arról is döntést hozott, hogy a több, mint 20 helyszínen zajló programsorozat további elemeinek folytatásáról és megtartásáról a helyszínek szervezőinek megítélése alapján dönt.

Tisztelettel kérünk minden érdeklődőt, hogy a Szent István- napi rendezvényekről és az időjárási körülményekről részletesen tájékozódjanak a programsorozat applikációján és honlapján, valamint az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján és a média híradásain keresztül

– nyomatékosította Kovács Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában