Járvány

2022.08.10. 09:20

6 millió 415 ezer a beoltott, 18 078 az új fertőzött, a múlt héten elhunyt 80 beteg

Kórházban jelenleg 1501 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 22-en vannak lélegeztetőgépen.

Kotriné Bácsi Szimonetta asszisztens beolt egy nőt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2022. július 29-én.

Fotó: MTI/Rosta Tibor

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 414 563, közülük 6 201 022-en a második, 3 890 728-an a harmadik, 324 187-en pedig már a negyedik oltásukat is megkapták – közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a koronavirus.gov.hu.

A kormányzati portálon azt írták: az elmúlt héten 18 078 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 2 005 399-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 80 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 46 966-ra emelkedett.

A gyógyultak száma 1 908 907, az aktív fertőzötteké 49 526.

Jelenleg 1501 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 22-en vannak lélegeztetőgépen.

Hatósági házi karanténban 2099-en vannak.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Azt írták, a fertőzöttek és a betegek száma az elmúlt hetekben enyhén emelkedett, a múlt héthez viszonyítva azonban már csökkent. A vírus továbbra is az oltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik.

A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását – olvasható az oldalon.

Kiemelték, hogy a kormány továbbra is biztosítja az oltás lehetőségét. A vakcina kérhető a háziorvostól, a házi gyermekorvostól, valamint felvehető a kórházi oltópontokon, ahová péntekenként időpontfoglalással és anélkül is lehet menni.

A kormányzati portálon felhívták a figyelmet arra, hogy aki Moderna vakcinával szeretné magát beoltatni, annak érdemes sietnie, mert már az utolsó adagokat kezdték el felhasználni az oltópontokon és a háziorvosoknál.

Magyarország az uniós beszerzés keretében 1,7 millió adag Moderna-oltóanyagot kapott, amelyből most az utolsó adagokat használják fel. Miután elfogy, háromféle oltóanyag marad az oltópontokon: Pfizer, Sinopharm és Janssen – írták a koronavirus.gov.hu oldalon.

Az elhunytakkal kapcsolatos információkért kattintson ide!

Borítókép: Kotriné Bácsi Szimonetta asszisztens beolt egy nőt a német–amerikai fejlesztésű Pfizer–BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2022. július 29-én. Fotó: MTI/Rosta Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában