Előállították a kutyapárt elnökeit

2022.07.15. 09:24

Megütöttek egy rendőrt és sörösüveggel megdobtak egy rendőrautót éjszaka (videó)

Csütörtök este utcai rendbontásba kezdett fordulni a baloldal tüntetéssorozata, reggelre a város megbénítását tervezték, miközben a vége felé alig lézengtek a helyszínen.

Este fél 11 után egyre inkább elkezdte elveszteni békés jellegét a baloldal által szervezett tüntetés, amellyel eredetileg a kisadózó vállalkozások tételes adója, vagyis a kata módosítása ellen tiltakoztak – írja a Magyar Nemzet.

Miután a néhány száz demonstráló egy része távozott, az Erzsébet-hídnál maradt keménymag egyes csoportjai egyre hangosabb szócsatába keveredtek a rendőrökkel. A graffitizés miatt a tömegből kiemelt ittas nő ellenállt, és meg is ütötte az intézkedő rendőrt, amire egyes demonstrálók is harciasabban kezdtek viselkedni.

A tüntetők állítólag az előállítás módja miatt keveredtek vitába az egyenruhásokkal, és megpróbálták megakadályozni, hogy a rendőrségi furgon elszállítsa a nőt.

A Telex pedig arról számolt be, hogy

valaki a hídról egy rendőrautóra dobott egy zsáknyi sörösüveget és sörösdobozt.

A rendőrök az egyesülési és a gyülekezési szabadság megsértése miatt állítottak elő egy férfit a gyűlés helyszínéről, aki az arcát kendővel eltakarva vett részt a demonstráción, és festékszóróval fújta le az aszfaltot. 

Az elmúlt napokban is bőven történt rendbontás: a rendőrök szabálysértési feljelentést tettek három ember ellen, akik kerékpárral, illetve gyalogosan akadályozták a forgalmat a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződésében. 

De történt ennél súlyosabb eset is, az Erzsébet híd budai lehajtójánál egy férfi lánccal ütött fejbe egy rendőrt.

Egy aktivista beszámolójából az is kiderült, hogy a péntek reggeli csúcsforgalmat is megbénítanák a tüntetők, akik egész éjjel az utcán terveztek maradni. Érdekesség, hogy egy résztvevő arról beszélt a 444-nek, hogy a Kutya Pártnak csak éjfélig van engedélye a tüntetésre, s szerinte utána úgyis hazamennek.

A kedd óta tartó tüntetéssorozatot egyébként a baloldali pártok bábáskodásával szervezték: csütörtökön a Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) hirdetett az Erzsébet hídra „hídfoglaló túlórázást”. Végül Márki-Zay Péter, a baloldal korábbi közös miniszterelnök-jelöltje állt a demonstráció élére, s egyebek mellett a Fidesz szavazókat is gyalázta, idiótának nevezve őket. A korábbi két napon, kedden és szerdán a Momentum szólította az utcára az embereket.

Kovács Gergely, az MKKP elnöke bejelentette, hogy hosszútávú „piknikezésben” gondolkodnak. „Mostantól minden este miénk a híd” – hangoztatta a kutyapárt elnöke, aki ellen szerdán indított eljárást a rendőrség, miután kábítószergyanús anyagot találtak nála, és saját bevallása szerint fogyasztott is belőle.

Kovács Gergelyt és a párt társelnökét, a Suzi néven ismert Döme Zsuzsannát a rendőrség előállította, erről videó is kering a közösségi médiában.

A kata módosítása ellen most hevesen tiltakozó baloldal politikusai közül egyébként senki nem szavazta meg 2012-ben az akkor új adózási formát a parlamentben.

Borítókép: Magyar Nemzet / Teknős Miklós

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában