Fontos bejelentés

2022.07.08. 17:17

Orbán Viktor: megerősítjük a déli határainkat, határvadász egységeket állítunk fel (videó)

Első lépésben 2200 határvadászt képezünk ki és állítunk szolgálatba. Számukat 4000-re növeljük majd – mondta a kormányfő.

Tegnap hosszú, több mint 10 órás kormányülést tartottunk. Ennek az az oka, hogy az ukrajnai háború nemcsak a gazdaságunkat, hanem a biztonságunkat is fenyegeti. Megállapítottuk, hogy számos afrikai ország élelmiszerellátása veszélybe került. Az élelmiszerválság miatt arra számítunk, hogy tovább nő a migrációs nyomás a déli határainkon

– mondta Orbán Viktor a Facebook-oldalára pénteken feltöltött videóban.

A miniszterelnök kifejtette: Több százezer illegális migráns kelhet útra Magyarország és Európa irányába a következő hetekben és hónapokban. Ennek előszelét már most érezzük. Megnőtt az illegális határátlépők száma. Fellépésük egyre erőszakosabb, sőt brutálisabb. A szerb oldalon pedig már fegyveres összecsapások is voltak, amelyek halálos áldozatot követeltek. Az sem ritka, hogy Magyarország területére fegyverüket felhasználva próbálnak bejutni.

Ezért a magyar kormány úgy döntött, hogy megerősítjük a déli határainkat és megvédjük az ott élő magyarok biztonságát. Határvadász egységeket állítunk fel, amelyek az önök biztonságát őrzik majd, együttműködve a rendőrséggel

– hangsúlyozta a kormányfő a közösségi oldalára feltöltött videóban.

Első lépésben 2200 határvadászt képezünk ki és állítunk szolgálatba. Számukat később 4000-re növeljük majd. Az erről szóló rendeletet a mai napon aláírtam – tájékoztatott Orbán Viktor.

Borítóképünkön Orbán Viktor miniszterelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában