MCC Feszt

2022.07.29. 11:15

A kormányfő szerint a hagyományos nyugati értékeket Közép-Európa képviseli

Orbán Viktor fogadta a Mathias Corvinus Collegium által szervezett esztergomi MCC Feszt külföldi vendégelőadóit és oktatóit.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Karmelita kolostorban fogadta a Mathias Corvinus Collegium által szervezett esztergomi MCC Feszt külföldi vendégelőadóit és oktatóit – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

ORBÁN Viktor
Orbán Viktor kormányfő (k) fogadja a Mathias Corvinus Collegium által szervezett esztergomi MCC Feszt külföldi vendégelőadóit és oktatóit a Karmelita kolostor teraszán 2022. július 29-én.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A megbeszélésen – melyen részt vett Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója és Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója is – megvitatták az ukrajnai háború súlyos politikai és gazdasági következményeit.

Orbán Viktor a meghívott tudósoknak, íróknak, kutatóknak, oktatóknak arról beszélt, Európa ma kulturális megosztottságtól is szenved, a hagyományos nyugati értékek – nemzeti szuverenitás, keresztény kultúra, a családok támogatása, a munka becsülete – mostanra inkább Közép-Európát jellemzik. Ezért fontosnak nevezte a térség országainak összefogását és együttműködését a következő, sorsdöntő években.

ORBÁN Viktor
Orbán Viktor a meghívott tudósoknak, íróknak, kutatóknak, oktatóknak arról beszélt, Európa ma kulturális megosztottságtól is szenved.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Idén is megtartják az MCC Fesztet Esztergomban, csütörtöktől szombatig az érdeklődők a szórakozási lehetőségek mellett a Mathias Corvinus Collegium képzési palettájával, ismert külföldi és hazai közéleti személyiségekkel találkozhatnak.

Borítókép: Orbán Viktor kormányfő (j3) fogadja a Mathias Corvinus Collegium által szervezett esztergomi MCC Feszt külföldi vendégelőadóit és oktatóit a Karmelita kolostorban 2022. július 29-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában