Illegális bevándorlás

2022.06.20. 19:33

Több mint 100 ezerszer intézkedtek a rendőrök a migránsok ellen idén

Az elmúlt év hasonló időszakában csupán 43 272 intézkedés történt, vagyis nő a migrációs nyomás

Meghaladta a 100 ezret az illegális migránsokkal és embercsempészekkel szemben folytatott rendőri intézkedések száma az idén, ami közel két és félszerese a tavalyi adatnak - közölte az Országos Rendőr-Főkapitányság a rendőrség honlapján hétfőn.

Január 1. és június 19. között 100 177 alkalommal intézkedtek a rendőrök illegális migránsokkal, illetve az őket segítő embercsempészekkel szemben - tartalmazza a közlemény.

Az elmúlt év hasonló időszakában csupán 43 272 intézkedés történt, vagyis nő a migrációs nyomás - tették hozzá.

Az intézkedések számának jelentős növekedése mellett, a határsértők fokozódó agressziójával is meg kell küzdeniük a szolgálatot teljesítőknek - közölték.

A hatóságok napi szinten találkoznak létrán átmászó, különböző tárgyakat dobáló, egyre gátlástalanabb illegális migránsokkal, akik sokszor kövekkel, karókkal rongálják meg a rendőrségi, honvédségi járműveket, kamerákat - fogalmaztak.

Ezek a támadások sok esetben személyi sérülést is okoztak, legutóbb egy rendőr fejét találta el egy kő - fűzték hozzá.

A nagy létszámú migránscsoportok érkezését az embercsempészek is segítik. Január 1. és június 19. között, vagyis 170 nap alatt a rendőrök 741 embercsempészt fogtak el, akik 7449 illegális migráns szállításában működtek közre - áll a közleményben.

Tavaly ugyanebben az időszakban 392 embercsempészt vontak intézkedés alá, ők 2350 migránst akartak illegálisan Magyarországra behozni, vagy tovább vinni. Ezekben az adatokban is közel kétszeres a növekedés - ismertették.

A magyar rendőrök a katonákkal, polgárőrökkel, fegyveres biztonsági őrökkel, külföldi társszervekkel közösen mindent megtesznek annak érdekében, hogy az országunkban élők biztonságban érezhessék magukat és határozottan lépnek fel a jövőben is a jogsértőkkel szemben - fogalmazott az ORFK.

Borítókép: A Magyar Honvédség katonái határőrizeti feladatot látnak el Röszkénél 2019. június 1-jén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában