Országgyűlés

2022.06.01. 21:52

Határidőre leadták a képviselők a vagyonnyilatkozatukat

Valamennyi esküt tett országgyűlési képviselő, nemzetiségi képviselő és nemzetiségi szószóló, valamint volt képviselő és volt szószóló leadta a határidőre a saját és a vele közös háztartásban élő családtagja vagyonnyilatkozatát – közölte az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke az MTI-vel szerda este.

Hargitai János tájékoztatása szerint a képviselők és volt képviselők, valamint a jelenlegi és volt nemzetiségi szószólók és a nemzetiségi képviselő vagyonnyilatkozata június 2-tól tekinthető meg az Országgyűlés honlapján.

Az országgyűlési törvény értelmében az országgyűlési képviselők és a nemzetiségi szószólók az eskütételüket követő harminc napon belül, valamint megbízásuk megszűnését követő harminc napon belül kötelesek vagyonnyilatkozatot tenni.

Mivel a választás után az új Országgyűlés május 2-án alakult meg, a vagyonnyilatkozat tételének határideje június 1.

Borítókép: Szavaznak a képviselők a Magyarország minisztériumainak felsorolásáról szóló törvényről az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 17-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában