Ukrajnai háború

2022.05.05. 14:17

Rekordösszegű adományt juttat el a rászorulóknak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Az Ukrajnában zajló háború kitörése óta az egyösszegű legnagyobb, mintegy félmilliárd forint értékű vállalati adománnyal segíti a KiK Textil és Non-Food Kft. a Magyarországra érkező menekülteket.

Rekordösszegű adományt juttat el az ukrajnai háború elől Magyarországra menekülő rászorulóknak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

Csütörtöki közleményük szerint az Ukrajnában zajló háború kitörése óta az egyösszegű legnagyobb, mintegy félmilliárd forint értékű vállalati adománnyal segíti a KiK Textil és Non-Food Kft. a Magyarországra érkező menekülteket.

A KiK magyarországi vállalata ajándékutalványokkal kínál azonnali segítséget. A 106 üzletével a hazai kiskereskedelmi forgalom jelentős szereplőjének számító vállalat 60 ezer, egyenként 8000 forint értékű ajándékkártyát adományozott, amelyet ruházati vagy egyéb termékekre válthatnak be a rászorulók a KiK bármelyik magyarországi áruházában július 31-ig - ismertették.

A kártyákat csütörtökön a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak adták át. Ezek egy részét a segélyszervezet közvetlenül adja át a menekülőknek, más részét pedig további segítő szervezeteken keresztül juttatja el az Ukrajnából érkező családoknak - olvasható a közleményben.

Borítókép: Győri-Dani Lajos, a szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke, Viola Krisztina, a KiK Textil és Non-Food Kft. vezetője és Rikk Róbert, a KiK értékesítési vezetője (b-j) a KiK budapesti üzletében tartott sajtótájékoztatón 2022. május 5-én. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában