Választás 2022

2022.05.03. 14:41

Kocsis Máté: a szégyenérzet hiányának ára van

A frakcióvezető szerint a baloldalnak be kell látnia, hogy Gyurcsány Ferenc személyével nem lehet választást nyerni.

Az elbizakodottságot el kell kerülni, amíg van meggyőzhető, a nemzeti ügy mellé állítható szavazó, addig kellő alázattal kell a politika felé fordulni, mondta el Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az Alapjogokért Központ által szervezett, Az ötödik Orbán-kormány és a jobboldali konjunktúra lehetőségei című kerekasztal-beszélgetésen kedden – írja a Magyar Nemzet.

A baloldalnak közel kétmillió szavazója van, ez a szám számukra kevés, a jobboldal szempontjából azonban sok, ezen kell változtatni a jövőben – jelentette ki a frakcióvezető. Szerinte elsősorban a Jóistennek, másodszor a magyar embereknek köszönhető a választási győzelem, amelynek egyik tanulsága, hogy

teljes tévedése a magyar jobboldalnak, hogy a magas részvétel, a politika iránt nem elkötelezett választók részvétele nem kedvező a jobboldal számára.

A bizonytalan szavazók számára a legfontosabb családjuk biztonsága és a jövő kérdése. Ez a csoport ideológiailag nem elkötelezett és úgy tűnik, hogy a jobboldalnak ebben a csoportban is többsége van – állapította meg Kocsis Máté.

A frakcióvezető arról is beszélt, hogy manapság túlértékelik a liberális média szerepét. Amikor azt gondoljuk, hogy olyan elementáris erővel hat a baloldali média az emberekre, ahogy azt elképzeljük, akkor tévedünk.

Nincs jobboldali médiatúlsúly, csupán a kilencvenes évekhez képest kiegyenlítettebb állapotról beszélhetünk

– hangsúlyozta. Amikor tartunk a ballibeárlis médiában megjelenő hamis, torzított hírek hatásától, ez már elvesztette korábbi jelentőségét. A győzelem további tanúsága, hogy mind a két politikai oldal alábecsüli a magyarokat. A jobboldal jó irányból, a baloldal rossz irányból.

A baloldal lealacsonyítja a vidéki szavazókat, ami öngyilkos merénylettel ér fel, a jobboldal számára azonban a gyermekvédelmi népszavazás nagy tanúsága, hogy ötszázezer ember van, aki a jobboldallal van, de még nem sikerült elérni őt. A magyaroknak sokkal fontosabb a béke, a biztonság és a gyarapodás kérdése, mint a baloldal által sulykolt témák.

Kocsis Máté szerint a baloldalon egyfajta poszt-SZDSZ-es álértelmiségi öndefiníció érzékelhető. Mint fogalmazott, az öreg politikacsinálók a baloldalon még e szerint politizálnak, ami kudarcokhoz vezet és önvizsgálat helyett dölyfösséggel, indulatból reagál és tesz nyilatkozatokat. Ebből az indulatból nem származik más, csak vereség, mert politizálni csak higgadtan lehet. Fontos oka a baloldal helyzetének Gyurcsány Ferenc személye – folytatta Kocsis Máté, holott érzékelhetik, hogy ez a tény a jobboldal számára is fegyverként szolgál. Ennek ellenére azonban nem veszik észre, hogy Gyurcsány Ferenccel nem lehet győzni. A DK elnökének ideje lenne elbúcsúznia a politikai élettől, de a probléma Kocsis Máté szerint nem csak ez. A frakcióvezető a munkához való hozzáállást is vereségük okaként jelölte meg:

nem lehet néhány Facebook-poszttal elnyerni a magyarok bizalmát

– fogalmazott. Ez csak egy része a politikának, és szemmel látható, hogy a baloldali pártok saját maguk megszervezésétől kezdve az üzeneteik megfogalmazásán át hatalmas lemaradásban vannak. A Kubatov Gábornak köszönhető pártstruktúra alapján ez, vagyis a választókkal való hatékony kapcsolattartás problémája a jobboldalon nem áll fenn.

Az alakuló üléseket megelőző tárgyalásokról szólva a frakcióvezető elmondta, a baloldal rengeteg szokásjogot megszegett, ezért a házszabályt mostantól komolyan be fogják tartatni. A kormánypártok parlamenti tisztséget a továbbiakban nem fognak olyan tisztségviselőknek adni, akik a múltban az alkotmányos rend felszámolására irányuló politikai nyilatkozatokat tettek – jelentette ki Kocsis Máté. 

Miután a baloldali képviselők szembesültek azzal, hogy ezt komolyan gondoljuk, el is romlott a megbeszélés hangulata a baloldal részéről – osztotta meg a frakcióvezető. Azok a szavazók, akiket elborzasztott a közbeszéd hanyatlása, visszakapják a reményt arra, hogy obszcenitás nélkül is lehet fontos közéleti dolgokról beszélni.

A szégyenérzet hiányának ára van

– jegyezte meg Kocsis Máté azzal kapcsolatban, hogy a kormány képviselői elutasították a DK-s Gréczy Zsolt jelölését a kulturális bizottságba, ugyanis ez a kérdés véleményük szerint a Parlament méltóságáról szól.

A frakcióvezető szerint a következő időszak egyik legfontosabb törekvése Magyarország szuverenitásának megőrzése. – Senki nem rángathatja hazánkat, és nem a médiának, hanem hazánknak és a magyar embereknek politizálunk – szögezte le.

A béke és biztonság megőrzése, valamint a család- és adópolitika megerősítése szintén a kormányzat prioritása marad, a középosztály megerősítése és bővítése hazánk érdekeit szolgálja. Ez adja Magyarország és a ránk váró veszélyes évtizedek stabilitását, ugyanis a veszélyek évtizedét éljük. Hazánk létérdeke gazdasági és identitásbeli megerősödése, erre kell felhasználni a következő négy évet – zárta a frakcióvezető.

Borítóképünkön Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában