Reakció

2022.05.31. 14:34

Kitiltotta a kormánypárti frakciót a városházáról Eger polgármestere

Mirkóczki Ádám polgármester hétfőn jelezte az egri Fidesz-KDNP-frakciónak, hogy a jövőben nem biztosít nekik helyiséget a városházán sajtótájékoztató tartásához.

A Fidesz-KDNP egri frakciója aktuális önkormányzati ügyekről tartott sajtótájékoztatót egy belvárosi kávézóban kedden. Oroján Sándor frakcióvezető elmondta, azért ez a helyszín, mert a polgármester, Mirkóczki Ádám kitiltotta őket a városházáról - tudta meg a heol.hu.

Írásba adta, hogy nem biztosít helyszínt a sajtótájékoztatónknak – tette hozzá.

Ezek után rátért arra, hogy a városban minden fejlesztés csúszik, példaként említette a Vitkovics-ház felújítását, ami eddig még el sem kezdődött.

Orosz Lászlóné a költségvetésről szólt. Mint közölte, van pénzmaradvány, amely nem teljes egészében felhasználható, de vannak források a fejlesztésekre. Kovács Cs. Tamás nehezményezte, hogy a sportszervezetek még mindig nem tudják, hogy mennyi támogatásban részesülnek. Lombeczki Gábor a meghiúsult FesztEger kapcsán kifejtette, bíznak abban, hogy ősszel megvalósulhat a program.

Bitskey István és Kopcsik Lajos kap táblát a sétányon

 Juhász Ádám beszámolt arról, hogy az Egri csillagok sétány két újabb névvel bővül, Bitskey Istvánéval és Kopcsik Lajoséval. Kiemelte, az egri elkerülő útról mindenki tájékozódjon és küldjön javaslatot a nyomvonalakról.

Mirkóczki Ádám Oroján Sándor első megjegyzésére reagált

A Fidesz egri vezetésének már annyira kínos Orojánék hazudozása, s a Fidesz-frakció MSZP-vel és a Momentummal való összeállása, hogy egy ideje a Polgárok Házába sem engedik be őket. Most ismét ennek a menetrend szerinti gátlástalanságnak voltunk tanúi – írta. 

A frakcióvezető szerint az eset egy "reménytelen helyzetben lévő polgármester kétségbeesett kísérlete arra, hogy elhallgattassa a vele szemben kritikus véleményeket és képviselőket."

A rendszerváltás óta még soha, egyetlen településen sem fordult elő hasonló - mondta. Hozzátette: a történtek miatt először a nyilvánossághoz fordulnak, ha ez nem vezet eredményre, élni fognak a jogorvoslat minden lehetőségével.

Amióta Mirkóczki Ádám elveszítette önkormányzati többségét, egyre "idegesebb és frusztráltabb", bár már korábban is voltak arra utaló jelek, hogy mindent megtesz a vele szemben ellenvéleményt megfogalmazók mozgásterének szűkítéséért - mondta Oroján Sándor.

Példaként említette, hogy a polgármester korlátozta a képviselő-testületi ülésen a frakció tagjainak hozzászólási jogát, továbbá "visszaélt" ülésvezetői, illetve a koronavírus-járvány miatt kapott rendkívüli jogkörével.

Beléptető kapukat szereltetett fel a városházán, amelyekhez nem biztosított mágneskártyát a képviselőknek, korlátozva ezzel szabad mozgásukat - közölte.

Borítókép: Heves Megyei Hírlap/Orosz Lászlóné és Oroján Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában