Egészségügyi gondok

2022.05.05. 14:29

Ferenc pápa kerekesszéket használt egy vatikáni találkozón

Az egyházfőnek kiújult a térdfájása, emiatt tanácsolták el orvosai a gyaloglástól.

Első alkalommal érkezett kerekesszéken egy találkozóra Ferenc pápa, akit kiújult térdfájása miatt orvosai tanácsoltak el a gyaloglástól.

Ferenc pápa azon a találkozón használt kerekesszéket, amelyen a női szerzetesrendek vezetőit fogadta a Vatikánban csütörtökön. A kerekesszéket az egyházfő inasaként ismert Sandro Mariotti tolta.

A Vatikán már húsvétkor nyilvánosságra hozta, hogy Ferenc pápának kiújult a térdfájása. Az utóbbi napokban a pápa néhány találkozót lemondott, egyes szertartásokon ülve maradt. A szentszéki sajtóközpont forrásai szerint az orvosok a térde pihentetését tanácsolták neki,   gyaloglás nélkül. A következő időszakra tervezett pápai programokat nem módosították.

Ferenc pápa a Corriere della Sera című napilapban kedden megjelent interjúban beszélt arról, hogy injekciózzák a térdét.

Az egyik lábam nem működik jól, az orvos azt mondta, ne járjak vele. Én szeretek gyalogolni, de most engedelmeskednem kell az orvosnak - mondta Ferenc pápa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában