Június 3-án

2022.05.26. 18:30

Berlinbe utazik Novák Katalin köztársasági elnök

Novák Katalinnak ez lesz a harmadik hivatalos külföldi útja államfőként.

Június 3-án Berlinbe utazik Novák Katalin, a köztársasági elnököt a német fővárosban Frank-Walter Steinmeier államfő fogadja – a találkozó időpontját a német szövetségi elnök honlapján tették közzé, szúrta ki a Magyar Nemzet. Novák Katalinnak ez lesz a harmadik hivatalos külföldi útja államfőként.

A magyar köztársasági elnök a múlt hét végén Erdélyben tett látogatást, ahol tíz templomot áldottak meg különböző településeken a magyar református egység napja alkalmából.

Kolozsváron találkozott Kelemen Hunorral, Románia miniszterelnök-helyettesével is, Nagyenyeden pedig Kató Bélával, az Erdélyi Református Egyházkerület püspökével leleplezték a püspöki ház emléktábláját, majd megtekintették a Bethlen Gábor Kollégium épületét. Erdélyi útja során Novák Katalin Gyulafehérváron is járt, ahol Bethlen Gábor szobrának ünnepélyes leleplezésén vett részt.

A köztársasági elnök első hivatalos külföldi útja pedig Varsóba vezetett, a lengyel fővárosban kollégájával, Andrzej Duda államfővel folytatott tárgyalásokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában