Sajátos értelmezi az adatokat Karácsony

2022.05.16. 13:03

A többség ellenzi a pesti alsó rakpart autómentesítését

Ha részleteire bontjuk Budapest főpolgármestere által Facebookon publikált felmérés eredményeit, kiderül, a válaszadók többsége az autóforgalom megtartása mellett tette le a voksát. Erről tanúskodik az Index által készített kérdőív is.

Folytatjuk idén már harmadik éve a rakpart hétvégi megnyitását, és ezért indítjuk el jövőre a rakpart teljes megújítását is, aminek eredményeként a pesti rakpart egy belvárosi szakasza teljesen gyalogos, autómentes sétánnyá változhat

– írja Karácsony Gergely Facebook-posztjában egy friss közvélemény-kutatásra hivatkozva. A Magyar Nemzet szerint Budapest főpolgármestere sajátos értelmezést alkalmazhatott a kutatás eredményeinek összesítésénél: eszerint többen támogatják a rakpart gyalogos fejlesztését, mint ahányan a fejlesztést követően visszaadnák a rakpartot az autóforgalomnak. 

Forrás: Karácsony Gergely Facebook-oldala
 

Azonban a kutatást – amelyet Budapest Brand Nonprofit Zrt. megbízásából a Medián végzett, ezerfős reprezentatív mintán, Budapesten – ha részletekre bontjuk, kiderül, 

a válaszadók többsége, 43 százaléka az autóforgalom megtartása mellett tette le a voksát, 32 százalékuk egy szakaszt átadna a gyalogosoknak, a többit megtartaná az autóforgalom számára, míg csupán 17 százalékuk adná át teljesen a gyalogosoknak a rakpartot. 

Karácsony Gergely sajátos logikájából kiindulva az autóforgalom megtartásáról, és annak részleges megtartásáról szóló voksokat is összeadhatjuk,

így a válaszadók 75 százaléka szavazott az autóforgalom megtartása mellett.

A kérdést egyébként az Index is szavazásra bocsájtotta saját olvasóközönsége előtt. A portálon közel 20 ezer ember szavazott az autóforgalom teljes fenntartása mellett, nem sokkal több mint 6 ezer voksolt annak beszüntetésére, míg közel 4 ezer szavazott arra, hogy egy szakasz legyen a gyalogosoké, a többi az autósoké.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában