Március 15.

2022.03.11. 19:23

Semjén: akkor van magyar megmaradás, ha a nemzet tagjai büszkék magyarságukra

Hangsúlyozta: a díjazottak teljesítménye, életműve a magyar megmaradásnak, a magyar jövőnek, a magyar nemzeti értékeknek a gazdagítását szolgálja.

A magyarság számára akkor van megmaradás, ha a magyar nemzet minden tagjában él a tudat, hogy érdemes és büszkeség ehhez a nemzethez tartozni - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a március 15-ei állami kitüntetések átadásán pénteken, Budapesten.

A miniszterelnök-helyettes úgy fogalmazott: egy nemzet, egy közösség számára akkor van jövő, akkor van megmaradás, ha tagjaiban ott él a tudat, hogy nemzettársai nagyszerű dolgokat visznek véghez. Ez különösen igaz egy olyan kis létszámú nemzet, mint a magyarság esetében - fűzte hozzá.

A tudósainkra, művészeinkre büszkék lehetünk a történelmünk során, a ma köztünk élők, a saját területükön kiemelkedő teljesítményt nyújtók jelentik azonban a nemzet megtartó erejét az egész magyarság számára - mondta.

Hangsúlyozta: a díjazottak teljesítménye, életműve a magyar megmaradásnak, a magyar jövőnek, a magyar nemzeti értékeknek a gazdagítását szolgálja.

Semjén Zsolt felidézte, az emberiség története során mindig voltak kitüntetések, mindig elismerték a kiemelkedő teljesítményeket.

Az ünnepségen Semjén Zsolt a kormányfő előterjesztésére a köztársasági elnök által adományozott kitüntetéseket - Magyar Érdemrend tisztikeresztje, Magyar Érdemrend lovagkeresztje, Magyar Arany Érdemkereszt, Magyar Ezüst Érdemkereszt, Magyar Bronz Érdemkereszt - nyújtott át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában