Munkásság

2022.03.23. 09:43

Nobel-békedíjra jelölték Böjte Csabát

A ferences szerzetest Kásler Miklós jelölte az elismerésre.

Nobel-békedíjra jelöltem Böjte Csaba testvért

– adta hírül közösségi oldalán ma reggel Kásler Miklós. Az emberi erőforrások minisztere szerint 

a ferences rendi szerzetes az elmúlt évtizedekben egy, az ideológiákon és a politikai érdekeken is túlmutató gyermekmentő programot hozott létre.

„Böjte Csaba testvér a vasfüggöny leomlásakor kezdte papi szolgálatát. Az immáron több mint 3 évtizedes humanitárius tevékenységével lebontotta a Kelet-Közép-Európában élő nemzetiségek közti falakat, amivel egyszerre példaként és jó gyakorlatként is szolgál az egész emberiség számára” – méltatta a szerzetest Kásler Miklós.

A miniszter azt is írta, hogy 

Csaba testvér filozófiája az, hogy olyan keresztény alapvetéseket vezessen be az ott élő gyermekek felkarolásánál, amely túlmutat a kulturális különbségeken és a történelmi ellentéteken.

„Mára a Böjte Csaba testvér által alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány 26 bentlakásos intézményben több mint 2500 gyermekről gondoskodik. Munkájának gyümölcse nemcsak ideológiai síkon, hanem számszerűsítve is tetten érhető. Böjte Csaba gyermekmentő missziójával egy olyan új személetet hozott el ebbe a térségbe, amely a békés egymás mellett élésre sarkalja az ott élőket. A megmentett emberéletek mérhető eredményeként pedig azt gondolom, a több évtizedes munkájának gyümölcseként megérdemelné az idei Nobel-békedíjat!” – foglalta össze az emberi erőforrások minisztere. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában