Egyes településeken

2022.03.22. 19:43

Ismét emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben

A vizsgált városok közül Budapesten, Békéscsabán, Egerben, Székesfehérváron, Szolnokon, Szombathelyen és Zalaegerszegen tapasztalható emelkedő tendencia.

Egyes települések szennyvizében ismét emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden a honlapján.


Azt írták, a vizsgált városok közül Budapesten, Békéscsabán, Egerben, Székesfehérváron, Szolnokon, Szombathelyen és Zalaegerszegen tapasztalható emelkedő tendencia.

A mintavételi pontok csaknem felét stagnálás jellemzi, míg a Budapest-környéki településeken - Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi és Százhalombatta -, Pécsett és Veszprémben tovább folytatódott a csökkenés.

Hozzátették: a mintavételi helyek többségében a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja az "emelkedett" tartományba esik.

Az NNK azt kéri, aki még nem vette fel a koronavírus elleni védőoltást, tegye meg, aki pedig a második oltását több mint négy hónapja kapta, éljen a megerősítő oltás lehetőségével.

Borítókép: Kemes Klára, a Pannon Egyetemhez tartozó Soós Ernő Víztechnológiai Kutató-Fejlesztő Központ asszisztense a MOL nagykanizsai laborjában 2020. április 20-án. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában