Ujhelyi István hazudott

2022.03.06. 18:31

Deutsch: Magyarország részese az unió polgári védelmi programjának

Az MSZP állításával ellentétben Magyarország - az Európai Unió valamennyi tagállamával együtt - részese az unió közösség polgári védelmi programjának - közölte a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) delegációvezetője vasárnapi videónyilatkozatában.

Deutsch Tamás kifejtette, a "Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal európai parlamenti képviselője, Ujhelyi István ma azt állította, hogy Magyarország egyedüliként nem vesz részt az Európai Unió közös polgári védelmi segélyprogramjában".

"Az MSZP utolsó európai parlamenti képviselőjének ez az állítása hazugság, egy akkora hazugság, hogy ez még a Gyurcsány-kormány államtitkárától is emberes" - fogalmazott a kormánypárti politikus.

Kiemelte, "Ujhelyi István hazug állításával szemben" az igazság az, hogy Magyarország - az Európai Unió valamennyi tagállamával közösen - részese a közösség polgári védelmi programjának.

A magyar kormány képviselője hozzájárult ennek a polgári védelmi programnak az aktiválásához és Magyarország annak keretében rendkívül nagy mennyiségben fog egészségügyi eszközöket juttatni Ukrajnába, azon belül Kárpátaljára és azon túlra is - mondta Deutsch Tamás.
 

Hangsúlyozta, "aki gyorsan ad, az kétszer ad", Magyarország pedig ennek jegyében már 600 millió forintnyi segélyt, humanitárius támogatást juttatott el a háborútól szenvedő Ukrajnába a közös európai uniós polgári védelmi programot megelőzően.

Deutsch Tamás aláhúzta, a "robusztus magyarországi humanitárius program" megelőzte az EU támogatását. "Nem vártunk az Európai Unió bürokráciájára, hanem a lehető leghamarabb kézzel fogható segítséget nyújtottunk Ukrajnának" - mondta.

A kormánypárti politikus arra kérte a magyar baloldal képviselőit, hogy "újabb és újabb hazugságok kitalálásával, illetve hazugságok terjesztésével ne nehezítsék a humanitárius segítségnyújtást, hanem ha módjuk és idejük van, akkor vegyenek ebben részt".

Kiemelte, a magyar emberek egyszerre mozdultak és segítik a Magyarországra érkező menekülteket.

"Segítjük Ukrajnát, segítjük az Ukrajnában élő kárpátaljai magyarokat és minden más nemzetiséghez tartozókat" - mondta Deutsch Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában