Gyanús ügyek

2022.03.16. 17:22

Az óbudai DK udvari beszállítói az Anonymus által említett figurák

A Mediaworks Hírcentruma megpróbált kapcsolatot találni azon személyek között, akiket Anonymus reggel kerületi korrupciós ügyekkel hozott összefüggésbe. Kiderült, Fischer László ügyvédnek és Deák Róbertnek közös cége van, amely számos megbízást kap a Kiss László DK-s polgármester által vezetett III. kerületi önkormányzattól. Fischer mindemellett a kerületvezető feleségének üzlettársa. A harmadik Anonymus által említett személy, Patek Gábor pedig Fischer és Deák személyes ismerőse.

Szerdán ismét jelentkezett Anonymus, az álarcos alak pedig újabb leleplezéseket ígért. Kezdetnek három nevet és három budapesti kerületet említett videóüzenetében – írja a Magyar Nemzet.

 

– Kiindulásként Patek Gáborról, dr. Fischer Lászlóról és Deák Róbertről, illetve a III., a XVIII. és a XIX. kerületben végzett tevékenységükről fogok beszélni – fogalmazott. A Mediaworks Hírcentruma számos kapcsolatot talált az említett személyek között, de arról egyelőre nincs tudomásunk, hogy Anonymus milyen korrupciós ügyet fog feltárni.

Fischer László ügyvédnek és Deák Róbertnek mindenesetre van egy közös vállalkozása, ez az RF Production Hungary Kft. A céget nem sokkal a 2019-es önkormányzati választások után hozták létre, főként reklámügynöki tevékenységgel foglalkozik. A társaság több megrendelést kapott a Kiss László DK-s polgármester által vezetett III. kerületi önkormányzattól.

2019 őszén például 1,5 millió forint plusz áfáért rendeltek ezer darab bögrét és tizennyolcezer papírpoharat az Advent Óbudán nevű rendezvényére. Ugyanezen év decemberében bruttó 9,5 millió forint értékben kapott újabb megbízást az RF Production, a számla pedig golyóstollakról, jegyzetfüzetekről, dossziékról és különböző nyomtatványokról szólt. Szintén decemberben kapott egy újabb megrendelést Fischer és Deák cége: hetvenezer példányban kellett elkészíteniük egy hatoldalas szórólapot, a munka bruttó értéke 1,26 millió forint volt.

 

Az RF Production szerződést kötött az Óbudai Kulturális Központtal is, amelyet szintén az önkormányzat működtet.

A megrendelés kis híján tízmillió forint értékű volt, műsorfüzetek legyártása és más szolgáltatások tartoztak a feladataik közé.

Fischer és Deák kft.-je eddig, mondhatni, hasított. Míg a 2019. őszi indulás után 12 milliós értékesítés mellett 3,5 millió forintos adózott eredményt értek el, addig a következő évre már több mint megtizenegyszerezték értékesítésüket. 2020-ban ugyanis már 141 millió forintos árbevétel mellett 11,1 milliós adózott eredményt produkáltak. A 2021-es adatok még nem érhetők el az Opten adatbázisában.

 

A cégeket böngészve már körvonalazódik egy számos kérdést felvető ügy: Fischer Lászlónak ugyanis van egy közös vállalkozása Kiss László polgármester feleségével. Ez a Sight-Tech Hungary Kft., amelyben Fischer és Polyák-Kiss Ágnes egymást követték az ügyvezetői székben; jelenleg mindketten a gazdasági társaság tulajdonosai, Fischer pedig az ügyvezetője.

A lényeg: Kiss László óbudai polgármester több, milliós önkormányzati megrendelést adott felesége üzlettársának

Nem mellesleg Fischer Lászlót és Deák Róbertet személyes szálak kötik össze Patek Gáborral, hiszen mindhárman egymás Facebook-ismerősei. Mint azt megírtuk: Patek az MSZP-s Gajda Péter jobb keze, bizalmasa volt, egy ideig a polgármester kabinetfőnökeként is dolgozott. Patek nevét főként akkor ismerhette meg a szélesebb közvélemény, amikor 2019-ben kiszivárogtak azok a kispesti hanganyagok, amelyeken Lackner Csaba helyi önkormányzati képviselő – bódult állapotban – részletesen beszámolt a kerület korrupciógyanús ügyleteiről.

 

A Mediaworks-Hírcentruma délelőtt kérdéseket küldött a III., a XVIII. és a XIX. kerületi baloldali vezetésű önkormányzatoknak arról, hogy milyen kapcsolatban állnak Fischer Lászlóval, Deák Róberttel vagy éppen Patek Gáborral.

Külön rákérdeztek arra is, hogy Patek Gábor cége, a BPT Best Zrt. nyert-e el munkákat ezekben a kerületekben. Válasz idáig nem érkezett.

 

Borítóképünk illusztráció. (Fotó: Részlet a videóból)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában