Ukrán válság

2022.02.25. 05:59

Orbán Viktor: nem fogjuk engedni, hogy Magyarországot bárki belesodorja ebbe a háborúba!

„Közösen elítéltük Oroszország háborús lépéseit Ukrajnával szemben és egységes szankciók bevezetéséről döntöttünk – mondta Orbán Viktor péntek hajnalban, a brüsszeli uniós csúcs után, a Facebookon közzétett nyilatkozatában. – Világossá tettem, hogy mi ki fogunk állni Magyarország nemzeti érdekei mellett és nem fogjuk engedni, hogy Magyarországot bárki belesodorja ebbe a háborúba” – fogalmazott a miniszterelnök.

A magyar kormányfő elmondta: 

a csúcson egyetértettek abban, hogy a háború semmilyen konfliktushelyzetre nem jelenthet megoldást.

   

Hangsúlyozta, hogy 

az egységes szankciók nem érintik az energia területét, ezért, mint mondta, Magyarország és az unió többi tagállamának energiaellátása a szankciók ellenére is biztosított.

   

Orbán Viktor közlése szerint döntöttek arról, hogy több pénzt kell fordítani azoknak az országoknak a biztonságára, amelyek szomszédosak Ukrajnával, így Magyarországéra is, „és több pénzt kell fordítanunk a keleti határvédelemre”.

   

A kormányfő leszögezte, hogy a csúcson egyetértettek abban: felelős magatartásra van szükség, elhamarkodott és felelőtlen nyilatkozatok csak rontják a helyzetet és veszélyeztetik az európai emberek biztonságát.

   

Közölte, hogy a tárgyalások a NATO-ban folytatódnak.

Orbán Viktor videóüzenetét itt nézheti meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában