Rajta kívül mindenki angolul beszélt

2022.02.21. 15:52

Így nem beszélgetett török és lengyel kollégájával Karácsony Gergely (videó)

Szinkrontolmács segítségével fórumozott Budapest főpolgármestere Münchenben.

Kínos pillanatokra hívta fel a figyelmet cikkében a Bennfentes.hu. A portál Budapest főpolgármesterének ma reggeli Facebook-posztjában közölt beszámolója nyomán arról ír, hogy Karácsony a hétvégén Münchenben járt, ahol egy biztonságpolitikai fórumon vett részt. „Beszélgetőpartnereim Ekrem İmamoglu és Rafal Trzaskowski voltak, akik Isztambul és Varsó polgármestereként hozzám hasonló tudják, milyen egy tekintélyelvű, hataloméhes kormány uralkodás alatt irányítani egy várost” – írta bejegyzésében a főpolgármester.

A Bennfentes.net azonban talált egy videót a panelbeszélgetésről, melyen Karácsony is felszólalt, ebből kiderül, hogy

míg a török és a lengyel főváros vezetője angolul beszélt, addig Karácsony Gergely mondatait tanácsadója, Korányi Dávid fordította.

Mint a Magyar Nemzet felidézi, Karácsony Gergely angolnyelv-tudása akkor került a közérdeklődés fókuszába, amikor a miniszterelnök-jelöltként kampányoló főpolgármesterről kiderült, hogy korábbi önéletrajzaiba beleírta, hogy rendelkezik középfokú angol nyelvvizsgával. Miután kiderült, hogy ez nem igaz, lapunk azt is megtudta, hogy így Karácsonyt a Corvinus egyetem is jogszerűtlenül alkalmazta. A későbbi főpolgármester nem teljesítette a foglalkoztatásához szükséges feltételeket.

A miniszterelnök-jelöltségtől később visszalépő politikus azzal magyarázta a papír hiányát, hogy „hiperpasszív” az angolnyelv-tudása, és ígéretet tett arra, hogy meg fog tanulni angolul. Ezt alátámasztva nem sokkal a történtek után egy videón angolul olvasott fel egy szöveget, azonban úgy tűnik, a nyelvtanulásban itt megrekedt, nemzetközi eseményeken továbbra is tolmács segítségére szorul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában